vermogen pieter storms
Foto: BNNVARA
Geld & Carrière

Pieter Storms: vermogen van de rijkste journalist van Nederland

Pieter Storms doet misschien niet bij iedereen direct een belletje rinkelen. De journalist is misschien wel beter bekend als ‘de man van’. Door in het huwelijksbootje met Nina Vleeschdraager te stappen, is het vermogen van Storms natuurlijk aanzienlijk toegenomen. Maar wat is het vermogen van Pieter Storms, de rijkste journalist van Nederland?

De carrière van Pieter Storms

Pieter Storms begon al vroeg als journalist. Op zijn zeventiende begon hij al bij het Dagblad Kennemerland. Daarna werd Pieter Storms bekender door sportverslaggever te worden bij NOS Radio 1. Zo deed hij verslag van de Tour de France. Zijn echte doorbraak voor het grote publiek kwam in 1995 toen hij presentator en eindredacteur werd van Breekijzer. Met dit programma probeerde Storms samen met zijn team consumentenproblemen op te lossen.

Deze problemen oplossen ging vaak op een controversiële manier, waardoor dit natuurlijk veel aandacht kreeg in de media. Deze aandacht zorgde ervoor dat Pieter ook steeds bekender werd. Dit is echter niet hoe Pieter Storms aan zijn riante vermogen is gekomen, ook al zal zijn media bekendheid hem wel een handje hebben geholpen. Het riante vermogen van Pieter Storms is in dit geval toe te wijden aan het uitkiezen van de juiste partner.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pepper Books (@pepperbooks_)

Huwelijk met Nina Storms

Sinds 2007 is Pieter Storms samen met Nina Vleeschdraager, waarna ze een jaar later het huwelijksbootje in stapten. In 1995 richtte Nina World Online op, waarmee ze de grootste internetprovider van Europa wilde worden. Toen het bedrijf vijf jaar later naar de beurs ging, stegen de aandelen van het bedrijf naar ongekende hoogtes. Wat echter bleek is dat Nina kort voordat hij bedrijf de beurs betrad, ze haar aandelen al had verkocht.

Omdat ze hier geheimzinnig over heeft gedaan richting andere investeerders kwam ze erg negatief in het nieuws. Door deze negativiteit nam ze snel ontslag als voorzitter van de raad van bestuur. Ondanks deze negativiteit had ze natuurlijk wel een aardig centje overgehouden aan haar exit bij het bedrijf.

Het vermogen van Pieter Storms

Door het trouwen in gemeenschap van goederen heeft Pieter Storms dus ook een aardige investering gedaan, ‘de man van’ is nu dus zeker zo’n 100 miljoen waard. Met al het opgebouwde vermogen ging Nina aan de slag als investeerder in meerdere bedrijven. In 2021 stond Nina Storms nog op plek 266 in de Quote 500, met een geschat vermogen van 200 miljoen euro.