Media

Dit is het lachwekkende vermogen van Peter Pannekoek

vermogen-peter-pannekoek
(Foto: Instagram @peterpannekoek)

Peter Pannekoek heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkende carrière opgebouwd. Hij is vooral bekend als cabaretier en van zijn optredens in het programma Dit Was Het Nieuws. Maar hoe staat hij er eigenlijk financieel voor? Laten we eens dieper ingaan op de carrière en het geschatte vermogen van deze getalenteerde artiest.

De carrière van Peter Pannekoek

Peter Pannekoek begon zijn carrière in 2006, toen hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedy Concours won. Hiermee verdiende hij in 2007 zijn plaats bij het populaire gezelschap stand-upcomedians van Comedytrain. Vanaf dat moment ging het snel bergopwaarts met Peter. Tussen 2014 en 2016 was hij de afsluiter van de week in het populaire programma De Wereld Draait Door. Een lastig podium waar meerdere cabaratiers eerder de plank geregeld wisten mis te slaan.

In 2015 maakte hij zijn debuut in het theater met zijn show Zacht van Binnen. Hij is de laatste jaren ook niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie, met oudejaarsconferences en met name het langlopende en succesvolle satireprogramma Dit was het nieuws. Peter Pannekoek is ook een van de initiatiefnemers om The Roast naar Nederland te halen, waarbij hij bekende Nederlanders zoals Gordon, Giel Beelen, Johnny de Mol, Famke Louise, Ali B en Hans Klok tot op het bot mocht roasten.

De beroemde ouders van Peter Pannekoek

Peter Pannekoek groeide op in de omgeving van het Gooi en komt uit een creatief gezin met een sterke band met televisie en cabaret. Grote namen waaronder Paul van Vliet, Drs. P en Jules de Corte kwamen bij zijn ouders over de vloer en zo maakte de kleine Peter al jong kennis met cabaretiers. Zijn vader, Jop Pannekoek, was een van Nederlands bekendste tv-regisseurs. Hij regisseerde legendarische programma’s zoals Toppop, RUR en Van Kooten en de Bie. Jop Pannekoek overleed in 2003 op 60-jarige leeftijd.

Zijn moeder, Kathleen Warners, was hoofd amusement bij BNN/VARA. Zij wordt vaak genoemd als de ontdekker van Matthijs van Nieuwkerk, Tegenwoordig is zij filmrecensent voor het tijdschrift Saar Magazine. Na de scheiding van zijn ouders woonde Peter een tijd bij zijn moeder. Op dit moment woont hij in een appartement in Amsterdam. In het begin van zijn carrière werd Peter vaak verweten dat hij zijn carrière te danken had aan zijn moeder, maar inmiddels heeft hij dit argument flink kunnen wegwuiven met zijn daden op het podium.

vermogen peter pannekoek

Wat is het vermogen van Peter Pannekoek?

Een opvallend feit is dat Peter Pannekoek bijna niets verdiende aan zijn oudejaarsconferences, zoals hij zelf in tijdschrift VARAgids heeft aangegeven. Voor deze uitzending krijgt hij namelijk een budget, maar hij koos ervoor om dit aan artistieke aspecten te besteden in plaats van zijn eigen vermogen te vergroten. Wat Pannekoek verdient met zijn tv-programma’s is niet bekend, maar het zal niet meer zijn dan de Balkenende norm die bij de publieke omroep geldt: 233.000 euro.

Toch hoeven we ons geen zorgen te maken over het financiële welzijn van Peter Pannekoek. Volgens collega-cabaretier Guido Weijers hebben Peter Pannekoek – en collega’s als Theo Maassen en Hans Teeuwen – het financieel absoluut goed gedaan met hun succesvolle theaterprogramma’s. Door in de grootste zalen van Nederland op te treden heeft Peter Pannekoek daarom een geschat vermogen van ongeveer 1 miljoen euro.