vermogen-peter-bosz
Bron: Instagram @actu_ligue_1et_ligue_2
Geld & Carrière

Het riante vermogen van ex-voetballer en hoofdtrainer Peter Bosz

Het onweert bij de top van Ajax. Enkele uren na de nederlaag in de bekerfinale tegen PSV maakte de clubleiding naar verluidt bekend dat er toenadering is gezocht tot hoofdtrainer Peter Bosz. Het is dit seizoen de vierde keer dat de Amsterdamse voetbalclub er niet in slaagde om te winnen van PSV, en dat zorgt voor frustratie. Peter Bosz is een oude rot in het vak, en zeer ervaren. Wij hebben opgezocht wat het vermogen van deze trainer is.

Voetbaltrainer en voormalig voetballer

Door de verliezen van Ajax wordt er openlijk getwijfeld aan Johnny Heitinga, de huidige trainer van Ajax. Hij staat pas drie maanden aan het roer als hoofdtrainer, maar succes blijft uit. In het programma Studio Voetbal onthulde Sjoerd van Ramshorst een paar uur na de nederlaag van Ajax in de strijd om de KNVB-beker dat de clubleiding contact heeft gezocht met Peter Bosz, een voormalig voetballer en hoofdtrainer.

Peter Bosz (1969) voetbalde in het verleden bij Feyenoord, Vitesse, SC Toulon en JEF United. Na zijn voetbalcarrière werd hij hoofdtrainer van onder andere Borussia Dortmund en recentelijk tot vorig jaar van Olympique Lyonnais. Bosz was in 2016 ook trainer van Ajax, waar hij door zijn prestaties in 2017 werd verkozen tot trainer van het jaar in de Eredivisie, en dat zijn ze bij Ajax nog niet vergeten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Voetbalnieuws (@balletjebreed_)

Het vermogen van Peter Bosz

Peter Bosz hing zijn voetbalschoenen in 1999 aan de wilgen, maar werd daarna een succesvolle hoofdtrainer. Hij heeft tijdens zijn carrière een aardig vermogen bij elkaar weten te harken. Als hoofdtrainer verdien je over het algemeen een leuk salaris, daarom heeft Ruud van Nistelrooij niets te klagen, en zeker niet in zijn huidige positie. Als Peter Bosz als hoofdtrainer bij Ajax zou beginnen, dan kunnen we zijn salaris vergelijken met het salaris van Erik ten Hag, hij verdiende 1 miljoen euro.

Het vermogen van Peter Bosz wordt geschat op 16 miljoen euro. Hij heeft dit voornamelijk verdiend met zijn werkzaamheden als hoofdtrainer. Hij heeft ook dikke winst gemaakt op de verkoop van zijn villa in Vinkeveen in 2018, zo lezen we op de website van Bekende Buren. Het exacte bedrag op een bankrekening blijft altijd gissen, maar we kunnen er vanuit gaan dat Peter Bosz multimiljonair is. Nu is het wachten op een lucratief contract met Ajax.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Voetbalnieuws (@balletjebreed_)