Geld & Carrière

Het riante vermogen van nieuwe PSV-hoofdcoach Peter Bosz

vermogen-peter-bosz
Bron: Instagram @actu_ligue_1et_ligue_2

PSV heeft een goede slag geslagen voor aankomende seizoenen. Peter Bosz maakt namelijk de overstap als hoofdtrainer en tekent een contract voor drie jaar. Hij neemt hiermee het stokje over van Ruud van Nistelrooij, die een paar dagen voor de laatste wedstrijd opstapte. Bosz was zowel succesvol als speler en als trainer. Met zo’n lange carrière in het voetbal zal je er niet raar van opkijken dat Peter veel geld heeft verdient. Maar wat is het vermogen van Peter Bosz?

Voetbaltrainer en voormalig voetballer

Peter Bosz (1969) voetbalde in het verleden bij Feyenoord, Vitesse, SC Toulon en JEF United. Na zijn voetbalcarrière werd Peter hoofdtrainer. Ondanks zijn lange loopbaan bij meerdere clubs, heeft hij in het professionele voetbal alleen een prijs gepakt in 2005. Hij wist namelijk met Heracles Almelo kampioen te worden in de Keuken Kampioen Divisie.

Als hoofdcoach van Ajax wist Bosz wel de finale van de Europa League te halen in 2017, die werd verloren van Manchester United. Ook werd hij dat jaar trainer van het jaar in de Eredivisie, maar moest hij het op de ranglijst wel doen met de tweede plek achter Feyenoord. Hierna vertrok Peter voor een korte periode naar Borussia Dortmund, Bayer Leverkussen en Olympique Lyon. Nu is het moment daar dat Bosz zijn kunsten mag gaan vertonen in Eindhoven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PSV (@psv)

Het vermogen van Peter Bosz

Peter Bosz hing zijn voetbalschoenen in 1999 aan de wilgen, maar werd daarna een succesvolle hoofdtrainer. Hij heeft tijdens zijn carrière een aardig vermogen bij elkaar weten te harken. Als hoofdtrainer verdien je over het algemeen een leuk salaris, dat zal John Heitinga vast goed weten. Hoeveel Bosz bij PSV gaat verdienen is onbekend, maar het zal vast in de buurt liggen van het salaris van Erik ten Hag bij Ajax, wat op 1 miljoen euro lag.

Het vermogen van Peter Bosz wordt geschat op 16 miljoen euro. Hij heeft dit voornamelijk verdiend met zijn werkzaamheden als hoofdtrainer. Hij heeft ook dikke winst gemaakt op de verkoop van zijn villa in Vinkeveen in 2018, zo lezen we op de website van Bekende Buren. Het exacte bedrag op een bankrekening blijft altijd gissen, maar we kunnen er vanuit gaan dat Peter Bosz multimiljonair is. Dit zal met zijn overstap naar PSV alleen maar gaan stijgen.