Geld & Carrière

Het gigantische vermogen van rocklegende Ozzy Osbourne

vermogen ozzy osbourne

John Michael ‘Ozzy’ Osbourne is een Engelse zanger, songwriter, acteur en televisiepersoonlijkheid, die vooral bekend staat als de leadzanger van de legendarische heavy metal band Black Sabbath en voor zijn succesvolle solocarrière. Door deze muzikale prestaties heeft de Prince of Darkness natuurlijk een aanzienlijk vermogen opgebouwd. Maar wat is het vermogen van Ozzy Osbourne?

Een succesvolle rockster

Met meer dan 100 miljoen verkochte albums wereldwijd is Ozzy Osbourne een van de bestverkopende internationale artiesten aller tijden. Hij werd opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en de UK Music Hall of Fame, zowel als lid van Black Sabbath als solo-artiest. Bovendien heeft hij ook een ster op de Hollywood Walk of Fame, dit laat wel zien hoe succesvol deze rockster is. Naast zijn muzikale carrière heeft Ozzy Osbourne ook succesvolle ondernemingen en projecten ondernomen.

Zo heeft hij in oktober 2009 zijn eigen autobiografie uitgebracht genaamd “I Am Ozzy”. Verder is hij onder andere verschenen in tv-commercials en videospellen. Een van zijn bekendste projecten was de reality-tv-show The Osbournes op MTV, die van 2002 tot 2005 liep en een enorm succes werd. Het eerste seizoen van deze reality serie was op dat moment de meest bekeken serie ooit op MTV. Ook verscheen hij in de bekende video-spellen World of Warcraft en Guitar Hero World Tour.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne)

Vastgoed van Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne is ook een vastgoedinvesteerder en heeft in het verleden verschillende eigendommen in Los Angeles gehad, waaronder een iconische villa in Beverly Hills. Deze woningen in Amerika heeft hij inmiddels met grote winsten verkocht, aangezien hij graag weer in Engeland wilde wonen.

In 2011 bracht hij twee huizen op de markt, die hij voor 11,5 miljoen en 8 miljoen dollar verkocht. Ook is het bekend dat Ozzy samen met zijn vrouw twee appartementen had gekocht in Los Angeles voor zo’n 6,3 miljoen dollar. Met het kopen van al dit vastgoed is aardig geld te verdienen. Onlangs kwam een ander huis in LA op de markt voor 18 miljoen dollar, die Ozzy in 2015 voor 12 miljoen op de kop wisten te tikken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne)

Het vermogen van Ozzy Osbourne

Door jaren aan de top van de muziekindustrie te staan, zijn verschijningen op TV en zijn investeringen in vastgoed, heeft Ozzy een aardig vermogen weten op te bouwen. Volgens schattingen heeft Ozzy Osbourne een nettowaarde van ongeveer $220 miljoen, wat neerkomt op zo’n 210 miljoen euro!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne)