vermogen Novak Djokovic
Geld & Carrière

Dit super vermogen heeft Novak Djokovic bij elkaar getennist

Novak Djokovic is één van de grootste tennissers van onze tijd. Zijn prijzenkast is zeer goed gevuld, maar hoe zit het met zijn bankrekening? In het toptennis gaan grote bedragen om, maar hoe groot is het bedrag dat Djokovic in zijn tenniscarrière bij elkaar speelde? We zetten de feiten over de inkomsten en het vermogen van The Djoker voor je op een rij.

De tennisprestaties van Djokovic zijn meer dan indrukwekkend

Novak Djokovic werd geboren op 22 mei 1987 in Belgrado, Servië en begon al op 4-jarige leeftijd met tennissen. In 2003 werd hij prof en in 2005 kwalificeerde hij zich voor het eerst voor een Grand Slam-toernooi: de Australian Open.

Djokovic is uitgegroeid tot een van de beste tennissers aller tijden, met een carrière vol indrukwekkende overwinningen. In 2016 werd hij de eerste speler ooit die alle vier de grote toernooien, op drie verschillende ondergronden had gewonnen. Hij is ook de enige mannelijke tennisser die alle negen Masters 1000-toernooien heeft gewonnen. Daarnaast stond hij in totaal 373 dagen op de eerste plaats van de ATP-heren ranglijst.

Vermogen prijzengeld Novak Djokovic

Het prijzengeld van Novak Djokovic

Novak Djokovic heeft meer geld verdiend met overwinningen op het veld dan wie dan ook in de professionele tennisgeschiedenis. In 2011 al, vestigde de 1,88 meter lange Serviër een nieuw record, voor het meeste gewonnen prijzengeld in één seizoen. Hij haalde dat seizoen 12 miljoen dollar prijzengeld binnen.

Scoort ook goed met sponsordeals

Zijn toch al imposante prijzengeld vult Djokovic aan met inkomsten uit sponsordeals. In 2012 tekende hij een 5-jarige merkambassadeur-overeenkomst met Uniqlo, voor naar verluidt 8 miljoen euro per jaar.

Daarnaast heeft Djokovic deals getekend met merken als Mercedes en Seiko. In 2017 beëindigde hij zijn deal met Uniqlo en werd hij merk ambassadeur voor Lacoste. Het bedrag dat Lacoste hem betaald is niet officieel bekend, maar het zou om een bedrag van 8 cijfers gaan.

Vermogen prijzengeld Novak Djokovic

Wat is het vermogen van Novak Djokovic?

Novak Djokovic heeft tot nu toe meer dan 164 miljoen aan prijzengeld verdiend, daarmee is hij recordhouder. De Serviër staat ook bekend om zijn rivaliteit met Spaans tennisicoon Rafael Nadal, en de twee spelers hebben enkele legendarische duels op hun naam staan. Qua prijzengeld verslaat Djokovic de Spanjaard; bij Nadal staat de prijzengeld teller op 134 miljoen dollar. Roger Federer staat op 130 miljoen dollar.

Prijzengeld, sponsordeals en overige inkomsten bij elkaar opgeteld hebben Novak Djokovic een vermogen van maar liefst 220 miljoen dollar opgeleverd. Het is niet moeilijk te voorspellen dat dit bedrag nog verder zal groeien, want de nu 35-jarige Djokovic is nog lang niet uit getennist.