Geld & Carrière

Het vermogen van Nicolette van Dam: van soapster naar succesvolle zakenvrouw

Vermogen Nicolette van DAm 1

Bijna iedereen in Nederland kent Nicolette van Dam wel. De prachtige vriendin van Bas Smit is extreem succesvol geworden als presentatrice en actrice. Aan haar verschijningen op de televisie heeft ze natuurlijk ook een aardig centje verdiend. Daarnaast runt ze een brasserie en doet vele projecten on the side. Maar wat is eigenlijk het vermogen van Nicolette van Dam? Wij zochten het uit!

De carrière van Nicolette van Dam

Al op twintigjarige leeftijd maakte Nicolette haar debuut op televisie in de serie “ZOOP”. Deze serie deed het zo goed dat er ook gelijk drie films van de serie werden gemaakt. Voor Zoop in India werd Nicolette van Dam genomineerd voor een Gouden Kalf. Dit wordt gezien als de grootste prijs in Nederland die acteurs kunnen krijgen.

Nadat ze in deze serie had gespeeld, begon ze haar carrière als presentatrice. Wellicht dat je haar in een ver verleden nog wel eens voorbij hebt zien komen bij Jetix Max, een populair programma voor kinderen. Verder heeft Nicolette van Dam onder andere een hoofdrol gehad in de serie Voetbalvrouwen en presenteerde ze Ik wed dat ik het kan, WieKent Nederland en Kitchen Impossible.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bas Smit (@bassmit)

Postcode loterij, Unicef en Brasserie van Dam

Door de populariteit van Nicolette van Dam, willen bedrijven maar al te graag verbonden zijn aan haar. Sinds 2010 is ze verbonden aan Unicef, een organisatie dat zich inzet om kinderen in arme landen een beter leven te geven. Ze is ook ambassadeur van de Postcode Loterij, waarvoor ze regelmatig in reclames verschijnt.

Naast al dit werk op de TV, blijkt het dat Nicolette ook schrijftalent heeft. Samen met haar partner Bas Smit heeft ze in 2021 het boek “Nederland heeft Alles” en vervolgens “Amsterdam heeft Alles” uit. Mede door het grote bereik van haar en haar man op sociale media werd dit boek een groot succes. Ook heeft ze samenwerkingen met kledingmerken. Naast deze projecten runt Nicolette van Dam samen met haar broer een brasserie in Amsterdam-Zuid waar ook veel bekende mensen naar toe gaan: Brasserie Van Dam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Inkomen van Nicolette van Dam

Het is onbekend wat Nicolette precies verdiend heeft aan haar tientallen rollen in series, films en televisieprogramma’s. Maar door haar lange carrière heeft ze hier zeker al een goede boterham aan verdiend. Naast dat Nicolette regelmatig op TV verschijnt, is ze sporadisch verbonden aan kledingmerken, waar ze samen een collectie mee uitbrengt. Over deze collectie pakt ze dan ook een percentage van de inkomsten.

Verder is haar eerste boek bijvoorbeeld ook al meer dan 100.000 keer verkocht. Op Bol.com kost dit boek 20 euro, waardoor er minstens 2 miljoen is opgehaald met deze bestseller. Nicolette zal hier een redelijk percentage van in eigen zak kunnen steken, samen met haar succesvolle man Bas Smit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Vermogen van Nicolette van Dam

Hoeveel het vermogen van Nicolette precies is, is lastig te zeggen. Voor alleen het verschijnen in de reclames van de Postcode Loterij zal ze al een lekker leventje kunnen leiden. Daarnaast lopen de projecten met haar man Bas Smit als een trein en kunnen we Brasserie van Dam ook niet vergeten. Met onder andere haar verschijnen op TV, het verbonden zijn aan kledingmerken, 2 boeken in de winkels en alle andere projecten die ze doet, wordt haar vermogen momenteel geschat op zo’n 10 miljoen euro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)