Geld & Carrière

Het rockende vermogen van The Rolling Stones-frontman Mick Jagger

vermogen-mick-jagger
Foto: Instagram @mickjagger

Wereldwijde media schreven recentelijk dat Mick Jagger is verloofd met de 36-jarige Melanie Hamrick. De leadzanger van de legendarische rockband The Rolling Stones, laat weten blij te zijn met de verloving. Mick Jagger is tevens vader van acht kinderen, maar daar ligt de muzikant op financieel gebied niet wakker van. Hij heeft tijdens zijn imposante carrière een gigantisch fortuin bij elkaar gezongen. Wij zochten zijn vermogen op.

Michael Philip Jagger

Mick Jagger werd in 1943 als Michael Philip Jagger in het Britse Dartford geboren. In tegenstelling tot veel andere grote artiesten komt Mick niet uit een muzikale familie. Zijn vader was een leerkracht en zijn moeder was lid van de Conservatieve partij aldaar. Zijn moeder en vader overleden respectievelijk in 2000 en 2006. Mick Jagger studeerde na de middelbare school aan de London School of Economics, maar die studie liet hij vallen.

Nadat hij zijn studie vaarwel had gezegd besloot Mick om zich volledig te richten op een carrière in de muziek. Zijn omgeving was sceptisch, maar de zanger liet zich niet van de wijs brengen en trad op in plaatselijke kroegen en feestjes. Van een echte carrière was nog geen sprake, maar daar kwam in 1961 verandering in toen Mick Jagger een oude vriend op een treinstation tegenkwam. Deze vriend was Keith Richards. De twee besloten samen een bandje: Little Boy Blue and the Blue Boys.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mick Jagger (@mickjagger)

Oprichting en succes The Rolling Stones

Vrijwel direct na de oprichting van Little Boy and the Blue Boys voegden Dick Taylor, Ian Stewart en Brian Jones zich bij de band. Later voegden Elmo Lewis en Mick Avory zich er ook bij, en traden op 11 juli 1962 voor het eerst in die samenstelling op. Het was Brian Jones die daarna de band The Rolling Stones noemde, een verwijzing naar het nummer Rollin’ Stone van de band Muddy Waters. De band werd al snel een succes en werd steeds vaker gevraagd voor een optreden.

Nadat een paar bandleden uit de groep waren gestapt voegde Charlie Watts zich bij de groep. In 1963 tekende The Rolling Stones hun eerste platencontract. Vanaf dat moment ging het razendsnel. The Rolling Stones heeft zich inmiddels onsterfelijk gemaakt. De rockband is legendarisch en bestaat nog steeds. Mick Jagger is op 12 december 2003 door de Britse koningin Elizabeth II geridderd voor zijn diensten aan de muziek.

Vermogen Mick Jagger

Mick Jagger is inmiddels 76 jaar, en heeft verschillende relaties gehad. Hij heeft acht kinderen (geboren tussen 1970 en 2016), waarvan dochters Jade, Lizzy en Georgia werken als model. Jagger is op dit moment samen met Melanie Hamrick, met wie hij in 2016 een kind kreeg. Op financieel gebied hebben zijn kinderen het goed, want Jagger is een betrokken vader. De zanger verdient zijn geld met muziek, maar ook met documentaires, films en zakelijke ondernemingen.

Hij heeft een muziekuitgeverij en bezit onroerend goed. Volgens bronnen heeft Mick Jagger een geschat vermogen van 500 miljoen dollar. De bejaarde zanger heeft dus flink wat geld op de bank staan. Hij bezit ook alle persoonlijke bezittingen van zijn overleden vriendin L’Wren Scott. De modeontwerpster maakte in 2014 een eind aan haar leven. Het vermogen van Mick Jagger is net zo groot als zijn muziek, want hij heeft sinds 1962 flink wat geld bij elkaar geharkt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mick Jagger (@mickjagger)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mick Jagger (@mickjagger)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mick Jagger (@mickjagger)