Geld & Carrière

Het vermogen van kersverse Oscar-winnaar Michelle Yeoh

vermogen michelle yeoh

Het vermogen van Michelle Yeoh weerspiegelt al het harde werk dat ze heeft gedaan in haar langdurige acteer carrière. De iconische actrice speelde in hits als The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor, Tomorrow Never Dies, Crouching Tiger, Shang Chi and The Legend of the Ten Rings en natuurlijk de grote Oscarwinnaar van 2023: Everything Everywhere All at Once.

Michelle Yeoh

De martial arts-specialist (60) kwam voor het eerst onder de aandacht van het grote publiek als Bond-girl in 1997’s Tomorrow Never Dies. Ze had echter al naam gemaakt in het actie film circuit van Hong Kong. Aanvankelijk streefde ze naar een danscarrière, maar aan die droom kwam een einde.

De in Maleisië geboren Michelle studeerde zelfs aan de Britse Royal Academy of Dance in Londen voordat een dwarslaesie haar dwong haar dansdromen aan de kant te zetten. Met zoveel vaardigheden en een geweldige prestatie in een van de grootste films van het jaar, vroegen wij ons af – wat heeft ze op haar bankrekening staan?

Everything Everywhere All at Once

De film waarvoor Michelle een oscar won, Everything Everywhere All at Once, heeft nogal een indruk achtergelaten bij de Academy Awards afgelopen nacht, met maar liefst zeven gewonnen Oscars. Yeoh is de eerste Aziatische actrice die een oscar heeft gewonnen. In haar speech zei ze:

“Voor alle kleine jongens en meisjes die vanavond kijken zoals ik, is dit een baken van hoop en mogelijkheden. Dit is het bewijs dat dromen uitkomen. En dames… laat niemand je vertellen dat je over je hoogtepunt heen bent.” Het multiversum-actie drama won ook prijzen voor Best Original Screenplay en Best Film Editing, waardoor de film een winnaar werd van maar liefst zeven Academy Awards.

Vermogen van Michelle Yeoh

Volgens Celebrity Net Worths wordt het netto vermogen van Michelle Yeoh geschat op ongeveer $ 40 miljoen. Ze heeft dit grote saldo verdiend door haar werk als actrice, zowel in Hollywood als in de filmwereld van Hong Kong. Het is echter waarschijnlijk dat haar nettowaarde zal toenemen door het succes, en de lovende kritieken, van Everything Everywhere All at Once.