vermogen michel perridon
Geld & Carrière

Het duizelingwekkende vermogen van Quote 500-lid Michel Perridon

Niet iedereen heeft gehoord van Michel Perridon, maar hij is toch iemand die het benoemen waard is. De markante zakenman is vanaf nu te zien als de Nederlandse Donald Trump in het programma The Celebrity Apprentice. Maar wie is deze schatrijke en flamboyante zakenman? En hoe groot is zijn vermogen? Wij zochten zijn kapitaal en investeringen uit.

Michel Perridon is een schatrijke ondernemer

Perridon begon zijn imperium met het opzetten van elektronicabedrijf Trust. Het bedrijf verkoopt hardware-artikelen, zoals webcams, toetsenborden en muizen. Hij startte Trust in 1983 en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd elektronica-imperium met fabrieken over de hele wereld. Naast producten voor computers is het bedrijf ook bezig met het ontwikkelen en fabriceren van smart-home producten.

De flamboyante zakenman staat ook graag voor de camera. Hij presenteerde eerder de tv-serie Dragons’ Den, een programma waarin ondernemers de strijd aangaan met hun ondernemersplan. De winnaar met het beste plan wint een kapitaal aan investering. Nu is hij te zien in Nederlandse versie van The Celebrity Apprentice. Waar hij op zijn eigen wijze de afgevallen deelnemers ‘ontslaat’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door deluxery (@deluxerynl)

Investeringen en vermogen Michel Perridon

Michel Perridon krijgt een bijdrage voor zijn rol in The Celebrity Apprentice, maar hij wilt niet zeggen hoeveel dat is. Hij stopt dit geld in een school in Afrika, dat hij daar heeft opgezet. Maar met een, door Quote geschat vermogen van 375 miljoen euro, kan hij dat makkelijk missen. Verder heeft hij tientallen panden in Rotterdam en investeerde hij miljoenen euro’s in de Formule 1, wat een grote hobby van hem is.

Verder bezit de schatrijke ondernemer meerdere luxe auto’s, zoals een klassieke Porsche Targa en andere snelle bolides. Hij verkocht vorig jaar zijn kapitale villa in Rotterdam voor €6.550.000 aan Robin van Persie en woont nu voornamelijk in Dubai. Zijn dochter Lizzy heeft overigens ook een Quote 500- notering, zij verhuurt designerkleding via haar bedrijf Litchy. We kunnen dus vaststellen dat Michel Perridon er warmpjes bij zit.