Geld & Carrière

Het vermogen van Michael van Gerwen is een schot in de roos

vermogen Michael van Gerwen

Michael van Gerwen greep deze week tijdens het WK darts helaas naast de wereldtitel. Hij moest het afleggen tegen de Brit Michael Smith, die daarmee zijn eerste wereldtitel wist binnen te slepen. Van Gerwen hoefde het echter voor het geld niet te doen. Hij staat al jaren aan de top, en heeft in die periode miljoenen verdiend met zijn prestaties. Hoeveel? Wij zochten zijn vermogen op.

Een glansrijke dart carrière

De lijst met prestaties van de geboren darter is te lang om op te noemen. De sympathieke Brabander begon op zijn dertiende met darten, in een café, waar voor de meeste topdarters hun carrière begon. Hij blonk al snel uit in het spel, en speelde al snel op topniveau. Hij wist zijn eerste wereldtitel uiteindelijk op 1 januari 2014 binnen te slepen, hij was toen met 25 jaar de jongste speler die dat ooit voor elkaar heeft gekregen.

De carrière van Michael van Gerwen kent vrijwel alleen maar spectaculaire hoogtepunten. Hij wist de wereldbeker in 2017 en 2019 nog een keer vast te houden, maar dit jaar gaat deze terug naar Engeland. De 33-jarige van Gerwen kan terugkijken op een mooi toernooi, en ziet ondanks de nederlaag zijn bankrekening groeien. De darter heeft in zijn carrière flink wat miljoenen bij elkaar gegooid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180)

Vermogen Michael van Gerwen

Het prijzengeld van het WK Darts 2022 is in totaal 2.500.000 Britse Pond. Van Gerwen heeft als finalist recht op 200.000 Pond, dus dat krijgt hij op zijn rekening bijgeschreven. ‘Mighty Mike’ heeft echter in het verleden ook flink wat prijzengeld binnen weten te harken. Daarnaast heeft hij ook flink wat lucratieve sponsordeals waar hij flink wat geld mee verdient. Zijn kenmerkende groene shirtje staat vol met reclame, en dat levert geld op.

Naast het prijzengeld en de sponsordeals verdient Michael van Gerwen ook lekker bij met zijn eigen merchandise. Vooral in het Verenigd koninkrijk is dat erg populair. Daar betalen ze massaal 40 euro voor een gifgroen shirt, als hij deze signeert en verkoopt komt daar nog eens 100 euro bovenop. Zijn totale vermogen wordt geschat op zo’n 10 miljoen euro. Dat is iets meer dan het vermogen van Raymond van Barneveld, maar hij mag ook niet klagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180)