Geld & Carrière

Het mega vermogen dat Matthijs de Ligt op jonge leeftijd bij elkaar voetbalde

Matthijs de Ligt vermogen

Matthijs de Ligt is pas 23 en toch al een veteraan in het internationale voetbal. Hij speelt momenteel bij Bayern München en is al sinds 2017 als centrale verdediger een vaste waarde in het Nederlands elftal. Ook financieel gaat het hem voor de wind, hij is op twee na de rijkste voetballer van onze WK-selectie. Hoeveel vermogen voetbalde Matthijs de Ligt al bij elkaar in zijn lange carrière?

Zo begon de voetbalcarrière van Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt werd nog net in de vorige eeuw geboren, op 12 augustus 1999 in het Zuid-Hollandse Leiderdorp.  Hij begon met voetballen bij FC Abcoude, maar al op 9-jarige leeftijd werd hij gescout door Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en in  september 2015 tekende de Ligt op 16-jarige leeftijd zijn eerst profcontract.

Een jaar later debuteerde hij bij Jong Ajax in de Eerste Divisie. Hij mocht echter al snel aansluiten bij het eerste elftal van Ajax. Al op 21 september  2016 mocht hij meedoen op het hoogste niveau. Hij scoorde bij zijn debuut en is daarmee de op één na jongste doelpuntenmaker van Ajax. Alleen Clarence Seedorf was nog jonger bij zijn eerste doelpunt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

De internationale successen van Matthijs de Ligt

Er volgde nog een record: de Ligt is de jongste speler die ooit is opgesteld in een Europacupfinale. Het gaat om de finalewedstrijd van Ajax tegen Manchester United op 24 mei 2017. Zijn leeftijd was toen om precies te zijn 17 jaar en 285 dagen. De gezaghebbende Franse sportkrant l’Équipe koos de Ligt in 2019 tot grootste talent van Europa. Datzelfde jaar stapte hij over van Ajax naar de Italiaanse topclub Juventus, voor het gigantische bedrag van 75 miljoen euro.

Met ingang van het seizoen 2022/2023 speelt de Ligt bij Bayern München. Ook bij deze transfer ging het om een enorm bedrag: insiders schatten dat het om een transfersom van 70 à 80 miljoen euro ging. Schatten we het voorzichtig in, dan heeft de Ligt in totaal dus al minimaal 145 miljoen euro aan transferbedragen opgeleverd. Dat is het hoogste totaalbedrag dat ooit voor een Nederlandse speler is betaald.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

Het salaris va Matthijs de Ligt

Bij Ajax verdiende de Ligt op zeer jonge leeftijd al een miljoenensalaris. Bij Juventus ging de teller een stuk harder lopen: bij de Italiaanse Serie A-club verdiende hij zo’n 8 miljoen euro per jaar. Bij Bayern München verdient hij nóg veel meer. De Duitse krant Bild wist te melden dat de Ligt bij de Duitse recordkampioen voor 18 miljoen euro per jaar op de loonlijst staat.

Het vermogen van Matthijs de Ligt

Met zulke dikke salarissen – nog los van andere inkomsten zoals reclame en sponsoring – kun je natuurlijk een dik vermogen opbouwen. Matthijs de Ligt is volgens het goed ingewijde zakenblad Quote goed voor een vermogen van maar liefst 49 miljoen euro. Daarmee is hij op twee na de rijkste voetballer in de Nederlandse WK-selectie. Alleen Virgil van Dijk (74 miljoen euro) en Memphis Depay (50 miljoen) gaan hem voor.