Geld & Carrière

Dit is het mega vermogen en bedrag per optreden van DJ Martin Garrix

vermogen martin garrix

Dat Martin Garrix een van de meest succesvolle dj’s van Nederland is, is natuurlijk niks nieuws. Martin Garrix is zijn artiestennaam. Eigenlijk heet deze 26-jarige dj gewoon Martijn Gerard Garritsen. De Nederlandse dj tekende in 2012 bij een platencontract bij Spinnin’ Records. In 2013 kreeg Martin Garrix internationale bekendheid met de single ‘Animals’. Sindsdien is hij niet te stoppen en heeft hij al een flink vermogen opgebouwd. Dit verdient Martin Garrix per optreden.

Martijn Gerard Garritsen

Martin Garrix is geboren en getogen in Amstelveen. Hij begon op zijn elfde te draaien als dj Marty, voor familie en vrienden op kleine feestjes. Martin Garrix deed vwo aan het Keizer Karel College, maar stopte na 4 jaar om een mbo-diploma te behalen op de Herman Brood Academie. Daar haalde hij uiteindelijk zijn mbo-diploma popmuziek. Martin Garrix werd al snel ontdekt, hij werd ontdekt door niemand minder dan Tiësto. Martin Garrix tekende op zijn zestiende bij het Nederlandse label Spinnin’ Records.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Martin Garrix (@martingarrix)

Martin Garrix: doorbraak en zijn hitsingle ‘Animals’

We kennen ‘m allemaal wel, de hit single: ‘Animals’. Het nummer voelt bijna nostalgisch. Iedereen die uit is geweest in 2013 heeft het nummer Animals minimaal 10 keer gehoord. Het nummer was een onwijs groot succes. Ook in de Verenigde Staten werd het nummer vol goed ontvangen.

Zo won Martin Garrix een platina plaat voor ‘Animals’. In November 2014 tekende Martin Garrix een deal met het label Scooter Braun Projects, later School Boy Records. Scooter Braun is de succesvolle manager van niemand minder dan Justin Bieber. In hetzelfde jaar behaalde hij zijn diploma aan de Herman Brood Academie.

In 2015 werd bekend dat Martin Garrix platenlabel Spinnin’ Records zou verlaten na een ruzie om auteursrechten. In 2016 startte hij zijn eigen platenlabel: STMPD RCRDS.

Dit bedrag verdient Martin Garrix per optreden

Het is natuurlijk altijd een beetje een gok wat een beroemd persoon verdient per uur. Wel is bekend dat Martin Garrix minstens 80.000 euro voor een optreden vraagt. Als je het ons vraagt is daar niks mis mee. Klinkt goed, toch? 80.000 euro voor een optreden.

Met zó veel geld is het makkelijk om helemaal los te gaan. Al is Martin Garrix inmiddels een volwassen man van 26-jaar, zijn succes begon natuurlijk al op een hele jonge leeftijd. De succesvolle dj heeft dan ook een life-coach en een twaalfkoppig managementteam om zich heen. Op deze manier heeft hij de juiste begeleiding.

Vermogen Martin Garrix

Dj Martin Garrix was in 2021 net als het jaar daarvoor de rijkste BN’er onder de 40 jaar. Martin Garrix heeft een geschat vermogen van 45 miljoen (!) en stond in 2021 nog op de twintigste plaats in de Top 100 Miljonairs van het bekende zakenblad ‘Quote’. In 2020 stond Martin Garrix op de zestiende plaats. Dit jaar staat Martin Garrix op de 28e positie, nog steeds netjes. Ondanks dat hij is gezakt in de lijst is hij nog steeds de allerrijkste BN’er onder de 40.