Mark Zuckerberg
Geld & Carrière

Het vermogen van Mark Zuckerberg is nog hoger dan je zou denken

Mark Zuckerberg was tot 2004 een reguliere student en een talentvolle computerprogrammeur aan de Harvard Universiteit in de Verenigde Staten. Vanaf dat jaar zou zijn leven, en dat van miljoenen anderen veranderen, want toen richtte hij het populaire social-media netwerk Facebook op. Zuckerberg werd in de jaren die volgden onvoorstelbaar rijk. Wij zochten de details over zijn vermogen op.

Mark Zuckerberg: de loopbaan van een Harvard student

Mark Zuckerberg werd in 1984 geboren in White Plains, in de Amerikaanse staat New York. Zijn jeugd verschilt niet veel met dat van andere kinderen, hij doorliep zonder problemen de basis- en middelbare school, waarna hij ging studeren aan de prestigieuze Harvard Universiteit. Zuckerberg bedacht hier Facebook, een social-media platform dat in de eerste instantie was bedoeld voor studenten van de universiteit.

Facebook groeide echter al snel uit tot een social-media platform dat eerst de Verenigde Staten, en daarna de rest van de wereld veroverde. Het platform veranderde de wereldwijde manier van socializen en communiceren. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een platform waar op het moment van schrijven 2,27 miljard mensen gebruik van maken. Het moederbedrijf heet inmiddels Meta, en is ook eigenaar van Instagram en Whatsapp.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mark Zuckerberg (@zuck)

CEO van een social-media universum

Door het succes van Facebook kregen grote bedrijven interesse in het social-media platform. In 2007 telde Microsoft, waar we miljardair Bill Gates van kennen, 240 miljoen dollar neer voor een aandeel van 1,6 procent in Facebook. Ook Yahoo! en Google Inc. hadden een bod van respectievelijk 1 miljard en 240 miljoen dollar op Facebook gedaan, maar dat had Zuckerberg afgeslagen.

In de jaren die volgden groeide Facebook uit tot een van  social-media imperium dat miljarden verdient aan reclame inkomsten en betrokken is bij vele projecten. De invloed van het bedrijf op het hedendaagse leven is omvangrijk en heeft grootse plannen met het creëren van de metaverse, een virtueel universum waarin gebruikers interactief kunnen rondkijken en interageren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mark Zuckerberg (@zuck)

Het vermogen van Mark Zuckerberg

Eind vorig jaar veranderde het moederbedrijf van Facebook zijn naam in Meta, verwijzend naar de plannen die Zuckerberg heeft voor de toekomst van het bedrijf, waar de bouw van de zogenoemde metaverse onderdeel van is. De omzet van Meta daalde volgens de laatste kwartaalcijfers met een procent. Niettemin werd er een omzet van 28,2 miljard dollar gemaakt. Het vermogen van Zuckerberg blijft gigantisch.

Meta is ook eigenaar van Whatsapp en Instagram, die het ook prima doen. Volgens Forbes heeft Mark Zuckerberg op dit moment een persoonlijk vermogen van maar liefst 57,3 miljard dollar. Hij heeft 10 huizen op zijn naam staan, maar hij staat er ook om bekend dat hij veel geld weggeeft aan goede doelen. De miljardair staat in de top 10 rijkste mannen ter wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mark Zuckerberg (@zuck)