Geld & Carrière

Het bikkelharde vermogen van ex-profvoetballer en trainer Mark van Bommel

vermogen mark van bommel

Mark van Bommel heeft in zijn eerste jaar als coach van Royal Antwerp zowel de beker als het landskampioenschap binnen weten te slepen. Maar ook voordat Mark trainer was, heeft hij een waanzinnige carrière achter de rug als speler. Met zo’n carrière heeft Mark van Bommel gigantisch veel poen geharkt. Maar is het vermogen van Mark van Bommel hoger dan het vermogen van Marc Overmars, technisch directeur bij Royal Antwerp?

Mark van Bommel als voetballer

Als voetballer was Van Bommel bekend om zijn harde speelstijl, leiderschap en tactisch inzicht. Hij heeft gespeeld bij clubs als PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan, en heeft daar verschillende prijzen gewonnen. Met PSV werd hij maar liefst vier keer landskampioen en won hij zeven keer de Johan Cruijff Schaal. Daarnaast won hij ook de KNVB Beker met PSV.

Bij Barcelona won Van Bommel het landskampioenschap en de beker tweemaal, en hij was ook onderdeel van het team dat de UEFA Champions League in 2006 veroverde. Met Bayern München won hij twee keer de Duitse beker en werd hij in dezelfde seizoenen ook kampioen van Duitsland. In Italië werd hij eveneens landskampioen en won hij de beker met AC Milan. Geen verkeerd rijtje met clubs voor de succesvolle Oranje international!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark van Bommel (@markvanbommel6)

Van Bommel even succesvol als trainer?

Na zijn succesvolle spelerscarrière besloot Van Bommel zich te richten op het trainersvak. Zijn schoonvader, Bert van Marwijk, speelde een belangrijke rol in zijn beginjaren als trainer. Hij diende als assistent-trainer onder van Marwijk bij het nationale team van Saoedi-Arabië en later bij het nationale team van Australië.

Van Bommel kreeg echter al snel de kans om op eigen benen te staan. Hij werd hoofdtrainer van PSV en vervolgens van Wolfsburg. Net als Ruud van Nistelrooij wist van Bommel zijn contract niet uit te dienen in Eindhoven. Marc Overmars zag echter het potentieel in Van Bommel en nam hem mee naar Royal Antwerp als trainer. In zijn eerste seizoen bij Antwerp wist hij zowel de beker als het landskampioenschap te winnen, dit inzicht van Overmars heeft zich dus direct uitbetaald.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark van Bommel (@markvanbommel6)

Wat is het vermogen van Mark van Bommel?

Naast zijn indrukwekkende carrière heeft Van Bommel ook aanzienlijk vermogen weten op te bouwen. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 16 miljoen euro. Hoewel zijn exacte salaris niet bekend is, kan worden aangenomen dat zijn salaris als trainer van Antwerp niet gering zal zijn.

Antwerp staat erom bekend het financieel goed voor elkaar te hebben en betaalt bijvoorbeeld de Nederlandse spits Vincent Janssen maar liefst 2,5 miljoen euro per seizoen. Het salaris van Mark van Bommel zal naar verwachting dus ook aanzienlijk zijn, zeker als je erachter komt wat het salaris van Marc Overmars bij Royal Antwerp is!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark van Bommel (@markvanbommel6)