Geld & Carrière

Het vermogen van Maan de Steenwinkel staat hoog aan de hemel

et vermogen van Maan de Steenwinkel

Sinds ze in 2016 The Voice of Holland won is het hard gegaan met Maan. Ze had talloze hits en won maar liefst 12 awards in de zes jaar dat ze nu actief is als zangeres. Maar hoeveel vermogen heeft Maan in die relatief korte tijd weten op te bouwen? We zochten het financiële plaatje van Maan de Steenwinkel voor je uit.

Wie is Maan de Steenwinkel?

Maan werd geboren als Maan de Steenwinkel, op 10 februari 1997 in Utrecht. Maans moeder is lerares en haar vader is een bekende tv-regisseur. Hij regisseerde onder andere afleveringen van De Wereld Draait Door en Jinek. Het gezin verhuisde naar Bergen toen Maan 1 jaar was. Later verhuisden de Steenwinkels naar Alkmaar, waar Maan naar de middelbare school ging. Tegenwoordig woont Maan in Amsterdam.et vermogen van Maan de Steenwinkel

De doorbraak van Maan als artiest

Inmiddels is het programma onder vuur komen te liggen, maar in 2016 was The Voice of Holland nog gewoon één van de meest bekeken tv-programma’s van Nederland. Maan won de finale dat jaar en maakte daarmee indruk. Ze won naast de titel ook een auto en een platencontract. Haar coach was de inmiddels stevig in opspraak geraakte Marco Borsato.

Er gaan al jaren geruchten over een vermeende relatie tussen Maan en Borsato, maar beiden ontkennen dat. In haar eerste jaar na de winst in The Voice had ze hits met Perfect World en Ride It. In december van datzelfde jaar stond ze als gastzangeres op het podium met De Toppers tijdens hun Christmas party of the year concert.

Stroom van hits en awards

Maan  toonde zich bepaald geen eendagsvlieg. De aantrekkelijke zangeres had nummer 1 hits in 2018 met Hij is van mij en in 2021 met Blijven Slapen. Haar debuutalbum Onverstaanbaar haalde de gouden status. Ook maakte ze haar debuut als actrice in Nieuwe Tijden, een spin-off van Goede Tijden, Slechte Tijden.

Ook speelde ze in diverse kinderseries en had ze een gastrol in De TV Kantine. Maan won maar liefst 12 awards sinds de start van haar carrière, waaronder Beste Doorbraak, Album van het Jaar, Zangeres van het jaar en Beste live act van 2021.

De inkomsten van Maan

Naast roem en bewondering wist Maan ook financieel flink te oogsten. Ze verkocht honderdduizenden albums en streams en treedt veel op: eerst in clubs, later ook in grotere zalen en op 16 december van dit jaar staat ze in de Ziggo Dome: dat wordt haar grootste show tot nu toe, in de Ziggo Dome passen 17.000 bezoekers. Wil je Maan boeken voor een optreden, dan kost je dat € 13.750 voor een half uur.

et vermogen van Maan de Steenwinkel

Het vermogen van Maan de Steenwinkel

Zoals de meeste bekende Nederlanders heeft Maan een eigen B.V. Twee jaar geleden was Maan Productions B.V. goed voor € 214.215 euro. Volgens de doorgaans goed ingelichte site Bekende Buren is dat nu inmiddels uitgegroeid tot maar liefst € 595.000 euro.

Dat is natuurlijk lang niet zoveel als het kapitaal van muziek collega’s Gerard Joling en Jan Smit, maar die hebben ook al heel wat meer jaren de tijd gehad om het op te bouwen. Met het groeitempo van Maans vermogen is ze hard op weg om snel financieel onafhankelijk te worden.