Vermogen Louis van Gaal
Geld & Carrière

Dit is het riante vermogen van onze bondscoach Louis van Gaal

Je kan vinden van hem wat je wil – maar naast een van de beste voetbaltrainers in het moderne voetbal is Louis van Gaal ook een van de meest kleurrijke. Na talloze successen gekend te hebben in het betaald voetbal is hij weer teruggekeerd voor een laatste stunt bij Oranje. Maar wat is het vermogen van Louis van Gaal?

Louis van Gaal de succescoach

Je zou hem zelfs een icoon in het voetbal kunnen noemen. Hoewel hij als voetballer niet heel veel successen kende, heeft hij zijn bekendheid vooral vergaard als trainer. Zo trainde hij onder andere Ajax, FC Barcelona, Bayern München, Manchester United en natuurlijk het Nederlands Elftal.

Louis van Gaal steekt niet onder stoelen of banken dat hij iemand is die graag naar zichzelf kijkt en luistert. Dit is iets wat ook naar voren komt in de nieuwe film die onlangs is uitgekomen. In deze film krijgt de kijker een dieper inkijkje in de persoon Louis van Gaal.

louis van gaal vermogen

Vermogen van Louis van Gaal

En zoals je je kan voorstellen heeft hij bij al die clubs en projecten een behoorlijk vermogen weten op te bouwen. Dat van Gaal goed heeft verdient over de jaren is terug te zien aan de cijfers van zijn laatste contract. Bij Manchester United verdiende hij 7 miljoen pond per jaar, met een ontslag clausule van 5 miljoen pond.

Als we kijken naar het totale vermogen wat van Gaal heeft op weten te bouwen over de afgelopen jaren, is dat een dikke 34,5 miljoen euro. Ook houdt hij ervan om zijn kapitaal te investeren in vastgoed. Zo is hij eigenaar van een aantal pandjes in Nederland, maar ook in het buitenland.

Salaris en vermogen bekende voetballers

Dat voetballers en trainers belachelijk veel geld binnenharken met het trappen tegen een bal is allang geen verrassing meer. De salarissen van voetballers worden met het jaar groter. Zo kwam onlangs bijvoorbeeld het nieuwe bizarre contract van PSG voetballer Kylian Mbappé op straat te liggen. Lees ook eens één van deze artikelen:

Acteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney kopen voetbalclub uit Wales
Het scorende vermogen van Real Madrid aanvaller Karim Benzema
Dit belachelijke bedrag verdient Kylian Mbappé per seconde bij PSG
Dit zijn de 10 meest winstgevende bedrijven ter wereld
Dit is het vorstelijke vermogen van Koning Willem-Alexander