Geld & Carrière

Logan Paul verdiende al mega vermogen op 27-jarige leeftijd

vermogen Logan Paul

YouTuber, bokser en acteur: Logan Paul is het allemaal. Het meest trekt hij de aandacht met zijn YouTube kanaal. Daar heeft hij inmiddels 23,6 miljoen volgers en 6 miljard views. Maar wat verdient de Amerikaanse internet personality eigenlijk met al zijn activiteiten? We zochten voor je uit hoe het precies zit met de inkomsten en het vermogen van Logan Paul.

Zo begon de YouTube carrière van Logan

Logan Paul is een van de bekendste Amerikaanse YouTubers. Daarnaast is hij ook zakenman, bokser en acteur. Hij stond lange tijd op nummer 1 van het lijstje van best betaalde YouTubers ter wereld. De nummer 1 plaats wordt op dit moment overigens bezet door Mr. Beast.

Logan Alexander Paul werd geboren op 1 april 1995 in het stadje Westlake in de staat Ohio, Verenigde Staten. Hij begon al op 10-jarige leeftijd met YouTube filmpjes maken. Dat deed hij samen met zijn jongere broer Jake Paul, die ook uitgroeide tot een social media ster. Logan was goed in sport en kwam in zijn middelbare schooltijd uit voor het footballteam van zijn school, de Westlake High School. Hij werd ook worstelkampioen van de staat Ohio namens zijn school.

Eén van de bekendste YouTubers ter wereld

In 2014 brak Paul door met een video op YouTube die in één week 4 miljoen views kreeg. Door zijn snel groeiende bekendheid trok hij de belangstelling van grote bedrijven die hem strikten voor betaalde video’s zoals HBO, Pepsi en Virgin van Richard Branson.

Eén van zijn video’s veroorzaakte veel commotie. Paul had een video geplaatst van zijn bezoek aan een bos aan de voet van de berg Fuji in Japan. Het bos staat bekend als plaats waar veel zelfmoorden plaatsvinden. Paul’s video toonde een dood lichaam dat aan een boom hing. Onder grote druk verwijderde Paul de video en maakte zijn excuses.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Logan Paul (@loganpaul)

Inkomsten en uitgaven van Logan Paul

Zijn hoofdinkomsten haalt hij uit YouTube, maar daarnaast runt hij een uiterst lucratief merchandise bedrijf genaamd Maverick Apparel. Alleen al in de eerste negen maanden dat Maverick actief was, genereerde het bedrijf meer dan 40 miljoen dollar aan verkopen. Met zijn YouTube activiteiten verdiende hij alleen al tussen 2016 en 2019 tussen de 12 en 15 miljoen dollar per maand.

In 2017 kocht Logan een woning van 14 kamers voor 6,55 miljoen dollar. In 2022 verkocht hij het huis voor 7,4 miljoen dollar. De koper was overigens Machine Gun Kelly.  Logan woont de meeste tijd op Puerto Rico. Daar huurt hij voor een onbekend bedrag een landhuis ter waarde van 13 miljoen dollar, in een gated community.  In 2019 kocht Paul voor een miljoen dollar een ranch in Californië. Die was ooit van Harvard professor Timothy Leary. Die werd beroemd en berucht door experimenten met LSD.

Vermogen van Logan Paul

Als je de hoge inkomsten tegen de ook niet misselijke uitgaven van Logan Paul tegen elkaar wegstreept blijft er een aardig bedrag over. Het vermogen van Logan Paul heeft namelijk op dit moment een nettowaarde van 45 miljoen dollar. Een indrukwekkend bedrag, zeker als je weet dat Logan Paul pas 27 is.