Geld & Carrière

De miljoenenjacht van Linda de Mol: dit is haar indrukwekkende vermogen

vermogen Linda de Mol

Linda de Mol is al jarenlang één van de bekendste gezichten op de Nederlandse tv. Ze is niet alleen presentatrice, maar ook actrice en zakenvrouw. Maar wat leverde haar veelzijdige carrière van bijna 40 jaar haar nu eigenlijk financieel op? We zochten voor je uit hoe het zit met de verdiensten en het vermogen van powervrouw Linda de Mol.

Zo begon de showbizz carrière van Linda de Mol

Was je in de jaren 80 kind, dan keek je vast naar de DJ Kat Show, op de zender Sky Channel (die tegenwoordig Sky One heet).  DJ Kat was een pop, en zijn sidekick was een jonge, blonde knappe Nederlandse dame; je raadt het al, Linda de Mol. Ze stapte na enkele jaren over naar de Nederlandse publieke omroep en werkte mee aan veelbekeken programma’s zoals de Showbizzquiz en Miljoenenjacht. Ook was ze in die jaren van te zien op de Duitse tv als presentatrice.

Linda is niet de enige beroemdheid in de familie de Mol. Je kent waarschijnlijk ook wel haar broer John de Mol, de schatrijke tv-producent en zakenman. Hij staat in de laatste editie van de Quote 500 echter niet meer in de top 10 rijkste Nederlanders, maar is terug te vinden op plaats 18. Linda is de tante van Johnny de Mol, de zoon van John en een bekend gezicht als tv-presentator.

Samenwerking met broer John de Mol

In 2006 maakte Linda de overstap naar Talpa, de commerciële zender van haar broer John de Mol. Ze presenteerde er weer Miljoenenjacht: het programma had ook de overstap gemaakt van een publieke naar de commerciële zender. Ze verbreedde haar werkzaamheden en speelde mee in de succesvolle tv-serie Gooische vrouwen. Later verhuisde Linda de Mol naar RTL 4 en zowel Miljoenenjacht als Gooische vrouwen verhuisden met haar mee.

Vermogen Linda de Mol

Laatste jaren turbulente privéomstandigheden

Zakelijk staat Linda al jaren aan de top, privé ging het de laatste tijd wat minder. Ze legde haar werkzaamheden begin dit jaar tijdelijk neer, nadat het wangedrag van haar man, componist Jeroen Rietbergen naar buiten kwam. Ze leefden kort gescheiden, maar zijn volgens diverse roddelbladen inmiddels weer samen. Ze pakte inmiddels het presenteren van Miljoenenjacht weer op.

Wat zijn de inkomsten van Linda de Mol?

In 2008 werd bekend dat Linda de Mol een miljoen euro per jaar verdient als tv-presentatrice. Daarmee was zij toen de best betaalde vrouwelijke tv-ster van Nederland. Daarnaast verdient ze goed aan haar investeringen in aandelen: ze bezit onder andere aandelen in het bedrijf van broer John en is voor 25% aandeelhouder in haar eigen, goedlopende tijdschrift Linda.

Vermogen Linda de Mol

Wat is het vermogen van Linda de Mol?

Diverse bronnen onthulden dat het eigen vermogen van de BV van Linda de Mol al een aantal jaren op rij flink stijgt: van €25,3 miljoen in 2015 naar €26,5 miljoen in 2016 en naar €27,8 miljoen in 2017. De site Bekende Buren meldt dat haar eigen vermogen eind 2020 gestegen was naar 37,7 miljoen euro.

Daarnaast bezit Linda een mooie vastgoedportefeuille: ze woont in een schitterende villa in Huizen, waar geen euro hypotheek op zit. Het huis is volgens kenners zeker 4 miljoen euro waard. Ook is ze voor een deel eigenaar van twee huizen in Amsterdam, die ze voor haar kinderen kocht. Alles bij elkaar opgeteld schatten we voorzichtig in dat het vermogen van Linda de Mol anno nu zeker 50 miljoen euro groot is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LINDA. (@linda)