Geld & Carrière

Lesley Bamberger: succes ondernemer en drijvende kracht achter Almere City

vermogen Lesley Bamberger
Leslely Bamberger, ondernemer en grote man achter het succes van Almere City. (Foto: Facebook.com/lesleybamberger)

De naam Lesley Bamberger klinkt misschien nog niet bij iedereen bekend in de oren. Daar komt verandering in, want met een onderscheidende stijl en veel succes heeft deze zakenman inmiddels een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Laten we eens nader kennismaken met deze inspirerende persoonlijkheid, zijn vermogen en de kracht achter het succes van Almere City.

Zakenman en voetballiefhebber

Als oprichter en CEO van de Kroonenberg Groep heeft Lesley Bamberger een indrukwekkende reputatie opgebouwd als vastgoedontwikkelaar en investeerder. Met een scherp oog voor kansen en een gedurfde aanpak heeft hij een indrukwekkend portfolio van commerciële en residentiële vastgoedprojecten opgebouwd.

Daarnaast heeft Lesley Bamberger ook een nauwe band met de voetbalwereld, in het bijzonder met de Nederlandse voetbalclub Almere City. Als sponsor en betrokken supporter heeft hij zijn steun en passie voor de sport laten zien. De Almeerse club is komend seizoen voor het eerst in de voetbalgeschiedenis in de Eredivisie te bewonderen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Almere City FC (@almerecityfc)

Bamberger en de voetbalwereld

Met zijn ondernemers instinct heeft Bamberger bijgedragen aan de ontwikkeling van het Yanmar Stadion, de thuisbasis van Almere City, en heeft hij geholpen bij het versterken van de clubstructuur en de groei van de jeugdopleiding. Zijn betrokkenheid bij de voetbalclub is een voorbeeld van zijn brede interesses en zijn verlangen om een positieve impact te hebben, zowel in de zakenwereld als in de gemeenschap.

Wat is het vermogen van Lesley Bamberger?

Lesley Bamberger is niet zomaar rijk, hij is meervoudig miljardair. Quote schat zijn vermogen op 2 miljard euro. Daarmee staat hij op de 19de plaats in de Quote top 500 van rijkste Nederlanders. Zakenblad Quote meldt ook dat de vastgoedportefeuille van Kroonenberg Groep een waarde vertegenwoordigt van zo’n 3.2 miljard euro.

Spraakmakende projecten van de Kroonenberg Groep zijn bijvoorbeeld de woontorens Qube en Quartz, met in totaal 249 appartementen in Buitenveldert.  Aan de Apollolaan in Amsterdam herontwikkelt men 6,000 vierkante meter kantooroppervlak.

Vermogen Lesley Bamberger
Lesley Bamberger, zakenman en voetballiefhebber. (Foto: facebook.com/lesleybamberger),

Hoeveel geld investeert Bamberger in Almere City?

Hoeveel geld Lesley Bamberger precies steekt in Almere City is niet bekend. Wel is al duidelijk dat de club voor het komend seizoen het stadion wil uitbreiden van een capaciteit van 4.500 naar 7.500 toeschouwers. Ook gaat de begroting komend seizoen fors omhoog. Weekblad Voetbal International meldt dat de begroting van Almere City van 7,5 miljoen naar 11 miljoen euro gaat.

Dat heeft natuurlijk niet alleen te maken met het geld dat Bamberger in de clubs steekt. Zo stijgen ook de tv gelden voor Almere City waarschijnlijk met meer dan 1 miljoen euro, door de promotie naar de Eredivisie.