Geld & Carrière

Het vermogen van F1-coureur en miljardairszoon Lance Stroll

vermogen-lance-stroll-formule-1
Beeld: RedBull content pool/Foto door: Jared C. Tilton

Lance Stroll is een Canadese autocoureur die actief is in de Formule 1. Hij werd geboren op 29 oktober 1998 in Montreal, Canada. Hij is de zoon van miljardair Lawrence Stroll, een prominent zakenman en verzamelaar van luxe merken. Door deze achtergrond heeft hij veel steun en middelen gehad om zijn carrière in de autosport te bevorderen.

Lance Stroll in de Formule-1

Stroll begon zijn carrière, net als veel andere coureurs, in het karting en behaalde daar verschillende successen voordat hij de overstap maakte naar de single-seaters. Hij maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2017 bij het team Williams. Hij werd daarmee de eerste Canadese coureur in de Formule 1 sinds Jacques Villeneuve. Twee jaar later in 2019 stapte hij over naar team Racing Point (tegenwoordig bekend als Aston Martin), waar hij vandaag de dag nog steeds voor racet.

Hij heeft een aantal indrukwekkende prestaties geleverd, waaronder een podiumplaats tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2017, waar hij als derde eindigde. De Canadees staat bekend om zijn agressieve rijstijl en vermogen om onder uitdagende omstandigheden toch goede prestaties neer te zetten. Hij heeft echter ook kritiek gekregen vanwege zijn financiële achtergrond en de gedachte dat zijn plaats in de Formule 1 meer te maken heeft met het vermogen van zijn familie dan met talent.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll)

Salaris en vermogen Lance Stroll

Lance Stroll zit sinds 2017 in de Formule 1, wat niet lang is als we kijken naar zijn vaardigheden en het salaris dat hij verdient. Naar verluidt krijgt hij $ 2.000.000 per jaar van Aston Martin.  Als we echter kijken naar het geschatte vermogen van de coureur, is hier niet heel veel over te vinden. Wel staat Lance feitelijk onder contract van zijn vader, wat betekent dat zijn salaris bij de Formule-1 in schril contrast staat met het vermogen van zijn familie. Dit wordt geschat op 3,6 miljard dollar.

Het grootste deel van zijn fortuin is dus afkomstig van zijn vader Lawrence Stroll, die een succesvolle zakenman en ondernemer is. Lawrence heeft geïnvesteerd in verschillende merken en bedrijven, waaronder modehuizen Michael Kors, Tommy Hilfiger evenals het raceteam van Aston Martin. Je kan je voorstellen dat Lance hier optimaal van heeft kunnen profiteren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll)

Leven van een F1 coureur

Samen met zijn vriendin Sara Pagliaroli leeft Lance Stroll het droomleven. Hij komt net als veel andere Formule-1 coureurs uit een schatrijke familie, in tegenstelling tot andere coureurs als Lewis Hamilton en Max Verstappen, die in onze ogen keihard hebben moeten strijden voor hun plek. Ben jij het eens met de kritiek die de Canadees krijgt? Laat het ons weten in de reacties.