Women

Het aantrekkelijke vermogen van cosmetica-koningin Kylie Jenner

vermogen kylie jenner

Ze is jong, bloedmooi, wereldberoemd, en schatrijk. Realityster en zakenvrouw Kylie Jenner heeft het allemaal. Deze selfmade miljonair heeft een cosmetica imperium waar ze zelf het prachtige gezicht van is. Daarnaast heeft ze nog andere bronnen van inkomsten, dus komt het geld met bakken tegelijk binnen. Maar hoe rijk is Kylie Jenner eigenlijk? Wij zochten uit wat haar vermogen is.

Kylie Cosmetics

De pas 25-jarige Kylie werd wereldberoemd door realityserie Keeping Up with the Kardashians, waarin het leven van superster Kim Kardashian en haar familie wordt gevolgd. Ze is de halfzus van Kim, Khloé, en Kourtney Kardashian, die allen door de serie een sterrenstatus kregen. Kylie maakte in de eerste instantie gebruik van haar bekendheid als influencer om een kleding- en sieradenlijn op te zetten, maar dat was slechts het begin.

Terwijl haar zussen zich bezighielden met modellenwerk zette Kylie de ene na de andere zaak op, waaronder Kylie Cosmetics in 2015. In de jaren die volgden groeide haar cosmeticabedrijf uit tot een van de grootste en meest winstgevende make-up merken ter wereld. Dit succes zorgde ervoor dat ze een van de rijkste jonge vrouwen ter wereld werd, wat ze voornamelijk te danken heeft aan de marketing via social media. Kylie staat in de top drie van de grootste Instagram accounts ter wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manly.nl (@manly_nl)

Vermogen Kylie Jenner

In 2019 werd het vermogen van Kylie Jenner geschat op 1 miljard dollar, wat van haar een van de jongste selfmade miljardairs ter wereld maakte. Over dit bedrag valt te twisten, want Forbes kreeg de belastingaangiften van Kylie zelf, waarvan wordt gezegd dat deze zijn vervalst. Niettemin is Kylie schatrijk. Ze verdient naar verluidt een miljoen dollar per gesponsorde Instagram-post, en verdient ze jaarlijks een astronomisch bedrag met haar bedrijven.

Het vermogen van de socialite wordt op dit moment door Forbes geschat op maar liefst 600 miljoen dollar. Daarnaast bezit de realityster meerdere miljoenenvilla’s, een wagenpark met supercars, en andere prijzige bezittingen. Zus Kim Kardashian is volgens Forbes wel al lang en breed miljardair, haar vermogen wordt geschat op 1,8 miljard dollar. Kylie heeft het iets minder breed, maar heeft absoluut niets te klagen.