vermogen kjeld nuis
Geld & Carrière

Dit is het prijswinnende vermogen van topschaatser Kjeld Nuis

De bakermat van het schaatsen ligt in Nederland, dat is terug te zien aan de topsportprestaties van de meest succesvolle schaatsers die uit ons land komen. De Leidse Kjeld Nuis weet net als Koen Verweij op internationaal niveau uit te blinken. De huidige generatie schaatsers ontwikkelen zich steeds sneller en de baan resultaten spreken voor zich. Hij heeft naast een gevulde prijzenkast ook een goedgevulde bankrekening. Wij zochten het vermogen van Kjeld Nuis op.

Kjeld is zeer succesvolle schaatser

Kjeld Nuis is 33 jaar, en heeft er al een indrukwekkende staat van dienst op zitten als het gaat om professioneel schaatsen. Hij begon op 20-jarige leeftijd met schaatsen voor Jong Oranje, maar stapte in 2010 over naar Lotto-Jumbo (nu Jumbo-Visma). In datzelfde jaar wist de ambitieuze Nuis zijn eerste grote succes te halen door tijdens de wereldbekerfinale een bronzen medaille op de 1500 meter binnen te slepen. In 2020 kreeg hij een aanbod van Team Reggeborgh dat hij niet kon weigeren, en stapte over.

In de twaalf jaar die volgden sleepte hij het ene na het andere record binnen, waarvan meerdere wereldtitels. Ook op de Olympische Spelen in Pyeongchang (2018) wist hij op de 1000 en 1500 meter op indrukwekkende wijze goud te pakken. Vier jaar later deed hij dit kunstje in Peking over door wederom goud op de 1500 meter te grijpen. Kjeld Nuis wordt beschouwd als een van de beste schaatsers van deze generatie, en daar verdient hij flink wat geld mee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kjeld Nuis (@kjeldnuis)

Wat is het vermogen van Kjeld Nuis?

Kjeld Nuis heeft het leeuwendeel van zijn vermogen uiteraard verdiend met zijn prestaties op de schaatsbaan, maar net zoals zijn vriendin Joy Beune weet hij ook flink wat geld binnen te harken door middel van lucratieve sponsordeals. Volgens website BekendeBuren heeft het bedrijf van de schaatser, Kjeld Nuis B.V, op dit moment een eigen vermogen van ruim 1,5 miljoen euro.

We kunnen dus vaststellen dat de succesvolle schaatser inmiddels miljonair is geworden door zijn prestaties op het ijs. Daarnaast kunnen we hem regelmatig in reclames zien, dat de kassa ongetwijfeld extra zal doen rinkelen. Het ritje van zijn huis naar zijn trainingen doet hij in een dikke bak van Toyota, het automerk waar hij ambassadeur van is. Kjeld Nuis zit er dus warmpjes bij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kjeld Nuis (@kjeldnuis)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kjeld Nuis (@kjeldnuis)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kjeld Nuis (@kjeldnuis)