Vermogen Kim Feenstra
Geld & Carrière

Dit is het aantrekkelijke vermogen van topmodel Kim Feenstra

Kim Feenstra staat al jarenlang aan de top van de internationale modellenwereld. Ze schittert op de catwalk en is ook een social media ster. Maar hoe zit het met de financiële kant van haar lange carrière?  Heeft het Nederlandse topmodel een aardig vermogen weten op te bouwen? We gingen voor je op onderzoek uit.

Volledige naamKim Feenstra
Geschat vermogen€ 1-5 miljoen
Jaarlijks salarisOnbekend
BeroepModel / Actrice / Fotografe
Geboortedatum23-08-1985
GeboorteplaatsGroningen
GeslachtVrouw
VerdienstenFotomodel / Fotografie

In één klap beroemd met Holland’s Next Top Model.

Kim Feenstra werd geboren op 23 augustus 1985 in Groningen. Ze werd in 2007 in één klap beroemd door Holland’s Next Top Model te winnen. Ze kreeg wel veel kritiek op haar stemgeluid, dat veel kijkers irritant vonden. Ze vertelde dat dit komt doordat ze zichzelf nauwelijks hoort: ze is slechthorend aan beide oren, door een ongeluk in haar kindertijd.

De hoofdprijs van Holland’s Next Top Model was een mooie start voor haar carrière: een geldprijs van 50.000 euro, een coverfoto voor tijdschrift Glamour en een contract voor drie maanden bij het Zuid-Afrikaanse modellenbureau Ice Models.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Feenstra (@k2im)

Niet enkel glitter en glamour

Het was niet alleen maar glitter en glamour in het leven van Kim Feenstra. In 2008 kwam haar partner, de toen 29-jarige Joshua Bathoorn om het leven bij een steekpartij in Groningen. De laatste jaren is Kims privéleven in een rustiger vaarwater terechtgekomen. Sinds 2016 is ze getrouwd met oud profvoetballer Stanley Tailor. Ze kregen in 2020 een zoon, Brooklyn.

Wat verdient Kim Feenstra?

Over hoeveel Kim Feenstra per jaar verdient is bijzonder weinig informatie te vinden. Naast haar modellenwerk speelde ze ook als actrice in diverse Nederlandse films – onder andere in Verliefd op Ibiza – en tv-series.

Daarnaast is haar passie fotografie: ze werd in 2016 tweede in het tv-programma Het Perfecte Plaatje, waarin bekende Nederlanders hun fotografie talenten tonen. Ook is ze een vaste fotograaf voor het tijdschrift Wendy Magazine. Binnenkomt komt een kookboek genaamd Food Talk uit van Bénine Bijlenveld waarvoor Kim de foto’s maakte.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Feenstra (@k2im)

Het droomhuis van Kim Feenstra

Samen met haar man en kind woont Feenstra in een droomhuis in Zwanenburg. De site Bekende Buren kwam in 2020 met een aantal fraaie foto’s van het paleisje. De totale woonoppervlakte is maar liefst 204 vierkante meter, onderverdeeld in 9 kamers. Er rust een hypotheek van 812.500 euro op de woning.

Hoe hoog is het vermogen van Kim Feenstra?

Over het vermogen van Kim Feenstra gaan verschillende schattingen rond. Dat Kim miljonair is staat vrijwel vast en een realistische schatting lijkt dat het vermogen van Kim Feenstra tussen de 1 en 5 miljoen euro bedraagt. Ze zit er warmpjes bij en gezien haar vele talenten vermoeden we dat het daar niet bij zal blijven.