Geld & Carrière

Jos Verstappen: het vermogen van de vader van Max Verstappen

Jos Verstappen vermogen
Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

De hele wereld kent voormalig Formule 1 coureur Jos Verstappen als de vader van de nu al legendarische Formule 1 wereldkampioen Max Verstappen. De autosport zit in zijn bloed, en dat DNA is duidelijk doorgegeven aan Max, die de F1 weer op de kaart heeft gezet. Jos is rijk geworden door zijn prestaties in de autosport, en door het coachen van zijn talentvolle zoon. Wij zochten zijn vermogen op.

Vader van Max Verstappen

Jos Verstappen begon al op achtjarige leeftijd met karten, de sport waarmee de meeste Formule 1 coureurs beginnen. Max Verstappen begon ook al op jonge leeftijd met karten, maar greep in 2021 door een fout in de Finale KZ2 naast de wereldtitel. Ook Jos mocht in zijn jonge jaren de wereldtitel nooit op zijn naam schrijven, maar hij won wel belangrijke Europese toernooien.

De eerste doorbraak van Jos Verstappen kwam in 1994, toen hij als reservecoureur in het Benneton team werd aangenomen, maar hij maakte zijn debuut als F1-coureur tijdens de Grand Prix van Brazilië in hetzelfde jaar. In de jaren die volgden reed Jos wedstrijden naast Formule 1 legende Michael Schumacher, maar hij wist nooit een wereldtitel te bemachtigen. Zijn laatste race reed de coureur in 2003.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JosVerstappen (@josverstappen7)

Coachen van Max Verstappen

Jos Verstappen heeft zijn carrière bij de Formule 1 voortgezet door middel van het coachen van zoon Max Verstappen. Hij stoomt de wereldkampioen sinds zijn geboorte al klaar voor een carrière in de autosport, en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. De moeder van Max, Sophie Klumpen, is ook een autocoureur, dus het is niet vreemd dat deze mix een legende in de autosport heeft voortgebracht.

Hij begin in 2003 met het managen van Max, die hij vanaf dat moment op de eerste plaats zette. Zijn zoon moest een verbeterde versie van zichzelf worden. Hij kreeg daarbij hulp van Raymond Vermeulen, de manager die hem ook bijstond tijdens zijn carrière in de Formule 1. De twee hebben van Max een absolute topsporter gemaakt, en dat heeft de drie geen windeieren gelegd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JosVerstappen (@josverstappen7)

Vermogen Jos Verstappen

We hebben eerder het verbazingwekkende vermogen van Max Verstappen uitgelicht, maar vader Jos mag ook zeker niet klagen. De nu 50-jarige coureur heeft in zijn carrière al een aardig vermogen op weten te bouwen, maar als manager en coach van zoon Max weet hij ook flink wat geld te verdienen. Hij kreeg ook eerder een riante schadevergoeding van justitie omdat hij een maand had vastgezeten voor een valse aangifte van zijn ex-vriendin.

Als we afgaan op de beschikbare bronnen dan heeft Jos Verstappen minimaal een vermogen van 8 miljoen euro, maar dat is een ruwe schatting. Verstappen woont in België, en daar worden vermogens niet openbaar gemaakt. We kunnen wel met zekerheid vaststellen dat hij multimiljonair is, maar dat is niet vreemd voor iemand die de vader en manager is van de beste Formule 1 coureur ter wereld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JosVerstappen (@josverstappen7)