Geld & Carrière

De legendarische John Travolta heeft een aanzienlijk vermogen

vermogen John Travolta

Wie van films houdt kan niet om John Travolta heen, want deze acteur staat al decennia aan de top van de filmwereld. Hij heeft legendarische filmpersonages neergezet, en heeft hier flink wat geld mee verdiend. Travolta krijgt nog steeds de hoofdprijs voor de iconische rollen die hij telkens weer op geniale wijze weet te vertolken. Wij hebben het vermogen van de Amerikaanse acteur opgezocht.

Grease en Pulp Fiction

John Travolta werd in 1954 in New Jersey geboren, en begon zijn carrière in 1975 toen hij te zien was in de populaire sitcom Welcome Back Kotter. De acteur brak een paar jaar later door toen hij in Grease en Saturday Night Fever speelde. Na deze producties raakte zijn carrière een beetje in het slop. Hij was in 1989 te zien in de komedie Look Who’s Talking, maar zijn echte comeback vond plaats in 1994, toen hij de rol van Vincent Vega in Pulp Fiction op zich nam.

Dankzij deze film, die door Quentin Tarantino werd geregisseerd, ging de carrière van Travolta als een raket. Hij werd genomineerd voor een Oscar, waarna hij talloze filmrollen kreeg aangeboden. De meest bekende producties zijn Face/Off en Get Shorty, maar ook de misdaadfilm Swordfish is zeker het benoemen waard. Inmiddels is hij een gevestigde naam in Hollywood, en heeft vele miljoenen verdiend met zijn acteerprestaties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Travolta (@johntravolta)

Vermogen van John Travolta

Als we afgaan op beschikbare informatie heeft John Travolta een geschat vermogen van 250 miljoen dollar. De 69-jarige acteur kan het dus breed laten hangen. Travolta is sinds zijn kindertijd al een groot liefhebber van alles wat met luchtvaart te maken heeft. De acteur heeft zijn eigen personenvliegtuig, die hij na een rondje vliegen gewoon naast zijn 4,9 miljoen dollar kostende onderkomen parkeert.

Hij heeft een eigen landingsplaats voor zijn huis, waar hij zijn Boeing 707 en zijn Bombardier Challenger 601 kan laten landen. Bij elkaar zijn de vliegtuigen een slordige 100 miljoen dollar waard. De acteur krijgt naar verluidt zo’n 20 miljoen dollar per film, dus met een paar acteerklussen heeft hij dat zo weer terugverdiend. Leuk detail; hij kreeg voor zijn rol in Pulp Fiction slechts 150.000 dollar, maar dat bleek uiteindelijk een gouden springplank voor zijn toekomst te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Travolta (@johntravolta)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Travolta (@johntravolta)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Travolta (@johntravolta)