Geld & Carrière

Het bikkelharde vermogen van Ajax interim coach John Heitinga

vermogen John Heitinga

John Heitinga is een van de meest besproken mensen in de voetballerij op dit moment. Met alleen ervaring als hoofdcoach bij jeugdcoach, werd Heitinga doorgeschoven als hoofdcoach van Ajax, nadat eerder Alfred Schreuder werd ontslagen. Voordat Heitinga coach werd was hij een voetballer die grote successen heeft behaald. Hier heeft hij natuurlijk aardig wat knaken mee binnengehaald. Maar wat is het vermogen van John Heitinga?

De voetbalcarrière van John Heitinga

John Heitinga doorliep bijna de gehele jeugdopleiding van Ajax. Na twee keer de Eredivisie en drie keer de beker te hebben gewonnen met Ajax, vertrok Heitinga in 2008 naar het Spaanse Atlético Madrid. In hetzelfde jaar werd Heitinga uitgeroepen tot Nederlands voetballer van het jaar.

John heeft echter niet lang van de Spaanse zon kunnen genieten, aangezien hij na een jaar al vertrok richting Engeland. Bij Everton speelde Heitinga maar liefst vijf seizoenen, waarna hij kort naar Fulham, Herta BSC en kort bij Ajax voetbalde. Tijdens zijn periodes in Spanje, Engeland en Duitsland streek Heitinga minstens een miljoen per jaar op.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Heitinga (@johnheitinga)

Heitinga als trainer bij Ajax

Heitinga voetbalde nog door bij Ajax tot februari 2016 en werd daarna coach bij jeugdelftallen bij Ajax onder 18 en onder 19. Uiteindelijk werd hij coach van Jong Ajax, het team dat op het tweede niveau in Nederland uitkomt.

Na het ontslag van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Ajax in 2023, werd Heitinga doorgeschoven als tijdelijke hoofdtrainer van het eerste elftal. Schreuder kreeg het team niet aan het voetballen, ondanks spelers als Steven Berghuis, Davy Klaassen en Dusan Tadic. Mocht Heitinga het Amsterdamse team weer aan de praat krijgen, kan het zomaar zijn dat hij langer de hoofdcoach blijft in de hoofdstad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AFC Ajax (@afcajax)

Vermogen John Heitinga

In 2015 stelde Quote een lijst op met rijkste Nederlandse voetballers. John Heitinga vond zich onder andere met Wesley Sneijder terug in deze lijst. Volgens Quote had Heitinga op dat moment een vermogen van 10 miljoen euro.

Door het contract dat de voormalig verdediger in 2016 nog bij Ajax had, heeft hij natuurlijk ook nog wat bijschrijvingen op zijn rekeningen gekregen na deze publicatie van Quote. Coach zijn bij Ajax deed Heitinga uiteraard ook niet gratis, en we kunnen er daarom nu van uit gaan dat het vermogen van Heitinga rond de 12 miljoen euro ligt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Heitinga (@johnheitinga)