Geld & Carrière

Dit is het mega vermogen van Talpa-baas John de Mol

Vermogen john de mol

Denk je aan geld, dan denk je aan John de Mol. Deze selfmade miljardair is de hoogste BN’er in de Quote 500: op plek 18. Daarnaast is hij zelfs in de Forbes lijst terug te vinden op plek #1580. Iets waar je als Nederlander toch enorm trots op kunt zijn. Wij hebben het enorme vermogen van Talpa Network-baas John de Mol op een rijtje gezet.

De carrière John de Mol

John de Mol groeide op in ’t Gooi. In eerste instantie ging hij vol voor een bestaan als profvoetballer. Na zijn havo-examen deed hij er alles aan om het bij Ajax te schoppen. Zes jaar later werd hij geen profvoetballer, maar commissaris bij Ajax. Toen de vader van John directeur werd van Radio Noordzee, besloot De Mol een mooie carrièreswitch te maken richting de mediawereld.

Hij begon als technicus en binnen no time werd hij zelf radio-dj. Later monteerde hij bij Studio Sport voetbalwedstrijden aan elkaar en een leven in de televisiewereld was geboren. Op zijn 23e produceerde hij al volledig op eigen kracht de spelshow De Showbizzquiz. Het bleek het begin te zijn van een imperium. Zijn eerste mega-hit was de serie Medisch Centrum West.

Van Endemol naar Talpa Media

Later ging De Mol samenwerken met Joop van den Ende, dit resulteerde in het bedrijf Endemol. Dit werd binnen een aantal jaren een van de grootste productiebedrijven van de wereld. Met de veelbesproken programma’s Big Brother en The Voice of Holland maakten zij wereldwijd furore.

De Mol verkocht Endemol en is zich later met Talpa Media weer gaan richten op het bedenken en produceren van televisie-formats. Hij startte hiermee in 2005 zelfs zijn eigen televisiezender genaamd Talpa. Inmiddels heeft De Mol met Talpa een aandeel in RTL Nederland, waar ook The Voice wordt uitgezonden.

john de mol vermogen quote

Vermogen van John de Mol

Volgens het toonaangevende zakenblad Quote is het vermogen van John de Mol nu zo’n 2.1 miljard euro. Hij is wel een beetje gezakt ten opzichte van vorig jaar. Volgens Quote komt deze daling door de weinig succesvolle overname van zender SBS en minder scorende tv-programma’s.

Het hele drama rondom The Voice, met ex-coaches Marco Borsato en Ali B, zal ook geen goed doen in de portemonnee. Hij is echter alsnog de rijkste bekende Nederlander en staat op plek nummer 18 in de gehele Quote 500. Een prestatie van formaat!