Home Geld & Carrière Dit is het mega vermogen van mediamagnaat John de Mol

Dit is het mega vermogen van mediamagnaat John de Mol

Denk je aan geld, dan denk je aan John de Mol. Deze selfmade miljardair is de hoogste BN’er in de Quote 500. Daarnaast is hij zelfs in de Forbes lijst terug te vinden op plek #1267. Iets waar je als Nederlander toch enorm trots op kunt zijn. Wij hebben het vermogen van John de Mol op een rijtje gezet.

De carrière John de Mol

John de Mol groeide op in ’t Gooi. In eerste instantie ging hij vol voor een bestaan als profvoetballer. Na zijn havo-examen deed hij er alles aan om het bij Ajax te schoppen. Zes jaar later werd hij geen profvoetballer, maar commissaris bij Ajax. Toen de vader van John directeur werd van Radio Noordzee, besloot De Mol een carrièreswitch te maken richting de mediawereld.

Hij begon als technicus en binnen no time werd hij zelf radio-dj. Later monteerde hij bij Studio Sport voetbalwedstrijden aan elkaar en een leven in de televisiewereld was geboren. Op zijn 23e produceerde hij al volledig op eigen kracht de spelshow De Showbizzquiz. Het bleek het begin te zijn van een imperium. Zijn eerste mega-hit was de serie Medisch Centrum West.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten)

Vermogen van John de Mol

Later ging De Mol samenwerken met Joop van den Ende, dit resulteerde in het bedrijf Endemol. Dit werd binnen een aantal jaren een van de grootste productiebedrijven van de wereld. Met programma’s als Big Brother en The Voice of Holland maakten zij wereldwijd furore.

Volgens het toonaangevende zakenblad Quote is het vermogen van John de Mol nu zo’n 2.4 miljard euro. Hij is daarmee de rijkste bekende Nederlander en staat op plek nummer 6 in de gehele Quote 500. Een geweldige prestatie van deze mediamagnaat die in onze ogen wel wat meer respect zou mogen krijgen.