vermogen Jeroen van der Boom
Geld & Carrière

Jeroen van der Boom: het groeiende vermogen van deze Topper

Jeroen van der Boom werd dit jaar 50 en zit al zijn halve leven in het artiestenvak. Eerst als zanger, later ook als tv-presentator en lid van De Toppers. Zijn collega-Toppers verdienden een vermogen, maar hoe zit het met hemzelf? We zochten voor je uit hoe Jeroen van der Boom er financieel voorstaat.

Wie is Jeroen van der Boom en hoe kwam hij in de showbizz terecht?

Vanaf zijn middelbare schooltijd stond Jeroen van de Boom al op het podium. Hij speelde onder andere in band The Travellers. Ook trad hij een tijdje als pianist op in gelegenheden op het Rembrandtplein in Amsterdam. Zijn tv-debuut maakte hij in 1992, als presentator van Call TV: een dagelijks uitgezonden belspelletje.

De doorbraak naar het grote publiek kwam in 2007: hij haalde met Jij bent zo de eerste plaats in de Top 40. Zijn populariteit groeide en eind 2008 werd hij gevraagd de plaats van Gerard Joling bij De Toppers in te nemen. Joling kwam in 2010 weer terug bij de Toppers, maar Jeroen mocht blijven en sindsdien zijn De Toppers met zijn vieren.

Grote muzikale en financiële successen met De Toppers

De Toppers zijn niet alleen muzikaal maar ook financieel één van de succesvolste acts van Nederland. De heren werden solo al miljonair, maar gezamenlijk deden ze er nog een schepje bovenop. De verdiensten zijn geheim, maar volgens ingewijden levert een succesvolle concertreeks rond de 2 miljoen op. Ook de verdeling van het geld houden de heren liever geheim, maar het zakenblad Quote schat de verdiensten per Topper op tussen de 4 en 8 ton per persoon per reeks concerten.

Wat is het vermogen van Jeroen van der Boom?

Jeroen van der Boom scoorde al veel hits en is ook een veelgevraagd soloartiest. Naast De Toppers bracht hem dat nog veel meer geld in het laatje. Het vermogen van Jeroen van der Boom wordt geschat op 4 à 5 miljoen euro. Dat is natuurlijk een mooi bedrag, maar zijn collega’s verzamelden in de loop der jaren wel wat meer kapitaal.

Het vermogen van René Froger werd bijvoorbeeld al in 2017 op 10 miljoen euro geschat. Recentere cijfers zijn helaas niet te vinden. Gordon zou goed zijn voor tussen de 6 en 8 miljoen en Gerard Joling zou zelfs 15 à 16 miljoen  euro achter de hand hebben. De laatste aanwinst (sinds 2017) van De Toppers, Jan Smit zit net als Joling ook rond de 15 miljoen euro.

Wat vraagt Jeroen van der Boom voor een optreden?

Wil je Jeroen van der Boom vragen om zijn vocale kwaliteiten op jouw feestje te laten horen, dan dien je daar €9,950,- voor neer te tellen. Daarmee behaalde hij een plaatsje in de top 11 van nationale artiesten die het duurst zijn om te boeken. In deze top 11 tref je zijn collega’s Gordon, Gerard Joling, Jan Smit en René Froger allemaal aan op een hogere positie dan Jeroen van der Boom.