Geld & Carrière

Dit is het miljarden vermogen van rapper en ondernemer Jay-Z

vermogen jay-z

Jay-Z kennen we natuurlijk allemaal als de Amerikaanse rapper, investeerder en ondernemer. We kunnen gerust zeggen dat Jay-Z de geschiedenisboeken in zal gaan als een van de bestverkopende muzikanten aller tijden. Mede hierdoor heeft hij een enorm vermogen over de loop van zijn imposante carrière opgebouwd. Maar wat heeft dit icoon precies op zijn bankrekening staan?

Shawn Corey Carter a.k.a. Jay-Z

Net als veel andere succesvolle muzikanten en entertainers van de wereld liet Jay-Z muziek niet het einde van zijn carrière zijn. Hij diversifieerde en begon te investeren in nachtclubs, restaurants, zijn eigen kledinglijn en platenlabel. Maar de reis die hij heeft afgelegd tot deze rijkdom is misschien nog wel het meest indrukwekkend.

Hij groeide op in één van de beruchte Marcy-huisvestingsprojecten. Voordat hij überhaupt met muziek begon was hij een drugsdealer. Zijn debuutalbum Reasonable Doubt was het eerste album wat werd uitgebracht op zijn eigen platenlabel, Roc-A-Fella Records. Sindsdien loopt het storm op zijn muziek.

Prijzen en bedrijven Jay-Z

Aanvankelijk verkocht de rapper zijn platen uit de kofferbak van zijn auto. Hij had op dat moment geen platencontract en was niet getekend, dus deed hij wat hij kon om zijn muziek te verkopen. In de tien jaar die daarop volgde produceerde en maakte hij veertien nummer 1-albums en won hij 22 Grammy-awards.

Ook verzamelde hij met deze prestaties meer dan $500 miljoen aan inkomsten. Cruciaal voor zijn succes was het feit dat hij zich realiseerde dat hij meer eigen merken moest opbouwen in plaats van andere te promoten. Daaruit ontstonden Rocawear (1999) en D’Ussé, een cognac-merk die hij bezit samen met Bacardi.

Het vermogen van rapper Jay-Z

Het vermogen van Jay-Z wordt in juni 2022 geschat op een ongelooflijke $ 1 miljard, wat hem toen der tijd de rijkste rapper aller tijden en de allereerste miljardair in de hiphop-industrie. Inmiddels heeft Kanye West hem ingehaald als rijkste, wat Jay-z naar een tweede plek brengt.

Hij heeft over de jaren talloze andere artiesten geïnspireerd om naar voren te treden om hun eigen muziek te gaan produceren. Waar zijn succes vandaan komt, horen we je denken? Daar zegt hij zelf het volgende over: “Ik heb honger naar kennis. Het ding is om elke dag te leren, om helderder te worden. Dat is waar deze wereld om draait.”

vermogen jay-z

De rijkste artiesten van de wereld

Wil je meer artikelen lezen over de salarissen en vermogens van enkele van de rijkste mensen ter wereld? Wij schrijven hier wekelijks content over. Houdt onze website dus goed in de gaten om hierover op de hoogte te blijven.