Geld & Carrière

Wie is rijker: Jutta’s vriend Jake Paul of Logan Paul?

vermogen logan paul jake paul
Foto: Instagram @jakepaul

Logan Paul en Jake Paul worden niet alleen verbonden door bloedbanden, maar ook door hun opmerkelijke reis van opkomende influencers naar bokskampioenen. Als ware veelzijdige talenten schitterden ze in de boksring en breidden ze hun rijkdom uit met miljoenen volgers en dollars. Door de jaren heen zijn ze ook steeds meer ondernemers geworden. Hun traject is gevuld met roem, controverses en onmiskenbaar succes. Maar wat levert dit nu financieel op? En wie is het meest vermogend?

Van YouTube naar de boksring

Logan is met zijn 28 jaar twee jaar ouder dan broertje Jake. Dat moet thuis in Westlake, Ohio, vast voor enige strijd hebben gezorgd. Logan en Jake Paul werden bekend op Vine, een platform vergelijkbaar met TikTok dat inmiddels niet meer bestaat. Tegenwoordig zijn ze grootheden op YouTube, waarbij ze elkaar niet veel ontlopen. @loganpaulvlogs heeft met ongeveer 23,6 miljoen volgers een lichte voorsprong op @jakepaul, die 20,4 miljoen volgers heeft.

De broers begonnen beide met amateur-bokswedstrijden tegen andere YouTubers. Later gingen ze professioneel, en in juni 2021 stond Logan zelfs tegenover niemand minder dan Floyd Mayweather in de ring, een gevecht dat door Mayweather werd gewonnen. Jake Paul heeft onlangs een opvallende overwinning behaald tegen Nate Diaz met zijn geliefde Jutta Leerdam op de tribune. Terwijl Logan Paul nu actief is in de wereld van WWE, heeft Jake aangekondigd deel te nemen aan de MMA-klasse.

Vermogen van Jake Paul en Logan Paul

Met hun successen op digitaal en sportief gebied hebben ze aanzienlijke welvaart vergaard. Lange tijd kon oudere broer Logan zichzelf de rijkste noemen, maar de laatste twee jaar heeft Jake hem ingehaald. Logan’s geschatte vermogen bedraagt ongeveer 245 miljoen dollar, terwijl Jake’s vermogen maar liefst 310 miljoen dollar waard is. De jongste van de twee behoort momenteel tot de bestbetaalde boksers ter wereld.

Hun imperium hebben ze opgebouwd via YouTube. Logan Paul’s kanaal heeft op de Forbes-lijst gestaan van de best betaalde YouTube-creators in 2017, 2018 en 2021. Samen bezitten ze ook dure huizen, auto’s, jachten en horloges. Hun totale vermogen is afkomstig van YouTube, bokswedstrijden en merkactivaties. Bedrijven zijn graag bereid om een van beiden, of zelfs allebei, aan hun merk te verbinden als gezicht van reclame of zelfs als ambassadeur.

Logan Paul en Jake Paul en hun transformatie van YouTube-sterren naar bokshelden

Nevenzaken van gebroeders Paul

Naast het boksen en content maken verdienen ze ook op andere manieren geld. Zo is Logan, samen met de Engelse artiest KSI, ambassadeur en mede-eigenaar van het drankje Prime. In 2021 was The Ultimate Influencer zelfs te zien als ‘Grandpa Monster’ in het vijfde seizoen van The Masked Singer USA. In september 2021 bracht Logan zelfs een game uit genaamd CryptoZoo, gebaseerd op de virtuele NFT-wereld. Dit leidde tot kritiek omdat het kinderen de mogelijkheid bood om grote hoeveelheden cryptogeld te kopen.

In 2017 bracht Jake Paul het nummer “It’s Everyday Bro” uit, samen met Team 10. Binnen een maand had het al ongeveer 70 miljoen streams. Hij bracht later nog meer nummers uit, maar geen enkel was zo succesvol als zijn eerste. In 2021 richtte hij ‘Most Valuable Promotions’ (MVP) op, met als doel meer waarde te halen uit boks evenementen en wedstrijden. Een jaar geleden lanceerde Jake, samen met Simplebet-oprichter Joey Levy, een bedrijf genaamd ‘Betr’ voor mobiel wedden op sport evenementen.