Geld & Carrière

Het vermogen van de populaire YouTuber en bokser Jake Paul

vermogen Jake Paul

YouTuber/bokser Jake Paul en Jutta Leerdam hebben onlangs met foto’s op Instagram bekendgemaakt dat ze officieel een setje zijn. Er gingen al langer geruchten dat de twee het erg gezellig hebben samen, maar nu mag de hele wereld weten dat Jutta een internationale superster aan de haak heeft geslagen, en andersom. Jake Paul timmert al jaren aan de weg met een grote following op YouTube en recenter als professioneel bokser. Met een aantal spectaculaire overwinningen tot gevolg. Ook is hij  op financieel gebied een zwaargewicht, want het vermogen van deze ‘bad boy’ liegt er niet om.

Jake Paul als acteur en influencer

De 26-jarige Jake Paul kwam onlangs nog in de media door de spectaculaire bokspartij tegen Tommy Fury, maar zijn turbulente carrière begon niet in de ring. De nieuwe vriend van Jutta Leerdam begon zijn loopbaan in de schijnwerpers toen hij samen met zijn broer Logan Paul vanaf 2013 hilarische filmpjes op Vine plaatste, een mobiele app van Twitter waarmee een video van zes seconden gemaakt kon worden. Later werd hij nog populairder met video’s op YouTube.

Door zijn populariteit op het platform kreeg hij een rol in de serie Bizaardvark op Disney Channel aangeboden, hij speelde er tot 2017 de rol van Dirk Mann. Hij moest de serie verlaten door klachten over zijn wangedrag in de straat waar hij destijds woonde. Hij kwam in hetzelfde jaar onder vuur te liggen omdat hij een YouTube-video van zijn broer verdedigde. In de video was een overleden Japanner in het zogeheten ‘suicide forest’ te zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Carrière als zanger en bokser

Na zijn uitstapje op de Amerikaanse televisie verplaatste Jake Paul zijn focus naar muziek en social media. Hij richtte een collectief op dat hij Team 10 noemde, en kort daarop het mediabedrijf TeamDom, waar startende influencers/artiesten aan hun carrière konden werken. In 2017 bracht hij het nummer ‘It’s Everyday Bro’ uit, waar de wereldberoemde rapper Gucci Mane aan meewerkte.

In 2018 stond Paul dankzij zijn activiteiten op YouTube op de tweede plek van best betaalde YouTubers. In datzelfde jaar begon hij aan zijn bokscarrière, wat destijds als een ludieke actie begon. Door zijn winsten op bekende namen zoals Nate Robinson en Tyron Woodley heeft hij inmiddels zijn naam als bokser gevestigd. Zijn laatste partij vocht hij tegen Tommy Fury, dat hij verloor op punten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)

Wat is het vermogen van Jake Paul?

Jake Paul heeft sinds het begin van zijn carrière op social media in 2013 flinke stappen gemaakt. Hij is inmiddels een internationale mediapersoonlijkheid met een sterrenstatus waar je bewondering voor moet hebben. Volgens verschillende bronnen, zoals WealthyGorilla en CelebrityNetWorth heeft de Youtuber/bokser een geschat vermogen van 40 miljoen dollar.

Met dit vermogen hoeft hij voorlopig niet te klagen, en ook op liefdesgebied heeft hij het dus goed voor elkaar. We kunnen vaststellen dat Jake Paul in alle opzichten voor de hoofdprijs gaat, want met Jutta Leerdam naast zich heeft hij zeker prijs. De bokser zit er dus zowel financieel als op liefdesvlak warmpjes bij, zijn 22,6 miljoen volgers op Instagram zijn het daar ongetwijfeld mee eens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jake Paul (@jakepaul)