Geld & Carrière

Humberto Tan heeft een spraakmakend vermogen bij elkaar gepraat

Humberto Tan

Humberto Tan kennen we allemaal als de welbespraakte talkshowhost die dagelijks nationale- en internationale bekendheden aan zijn tafel heeft zitten. Tan is van origine een sportjournalist, maar deze vrolijke alleskunner heeft nog meer in zijn mars, en daar verdient hij aardig wat geld mee. We schoven even aan tafel om zijn carrière en vermogen uit te lichten.

Van sportjournalist naar talkshowhost

De Surinaamse Humberto Tan (1965) kwam eind jaren 60 samen met zijn moeder naar Nederland, waar hij al snel uitblonk op school. Na het halen van zijn VWO-diploma studeerde hij rechten aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij zijn doctoraalexamen behaalde. Hij werd echter geen rechter of advocaat, maar begon in 1991 te werken als redacteur bij het programma Forza TV, bij de AVRO, dat hij niet lang daarna ook ging presenteren.

In 1993 stapte hij over naar Studio Sport, waar hij bleef werken tot 2007. In dat jaar stapte hij over naar RTL, waar hij het eredivisievoetbal presenteerde. In 2013 kwam echter zijn doorbraak bij het grote publiek toen hij het praatprogramma RTL Late Night presenteerde, dit bleef hij doen tot hij in 2018 werd vervangen door Twan Huys. In de jaren erna presenteerde hij verschillende programma’s, tot hij in 2021 zijn eigen programma Humberto op RTL 4 kreeg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan)

Wat is het vermogen van Humberto Tan?

Naast zijn werkzaamheden op de televisie spreekt Humberto ook films in, zo was hij te horen als Buck de Wezel in de film Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. Daarnaast schnabbelt Tan regelmatig bij met verschillende nevenactiviteiten. Hij verdient op dit moment ongeveer 1 miljoen euro per jaar bij RTL. Dat is iets minder dan het salaris van Rik van de Westelaken. Hij heeft ook een eigen onderneming, Huta Holding BV, dat een eigen vermogen van 1,1 miljoen euro heeft.

Hij bezit ook wat onroerend goed, waaronder zijn riante woonvilla in Amstelveen dat hij in 2006 heeft aangeschaft voor 1.260.000 euro. Alles bij elkaar wordt het vermogen van de presentator geschat op een slordige 3,5 miljoen euro, we gaan dan even uit van de cijfers die villamedia in november 2021 naar buiten heeft gebracht. Het mag duidelijk zijn dat de presentator er warmpjes bij zit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VPRO (@omroepvpro)