Bekend & Beroemd

Dit is het salaris en vermogen van kersverse Televizier-Ring winnares Hélène Hendriks

vermogen-helene-hendriks
(Foto: BSR)

Hélène Hendriks heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende opmars gemaakt in de Nederlandse televisiewereld. Haar talent en charisma hebben haar niet alleen een felbegeerde Televizier-Ring in de categorie Presentator opgeleverd, maar ook veel aandacht van het publiek en media. Maar staan haar inkomsten wel in verhouding tot haar talent en populariteit?  We zetten de opkomst, haar recente succes, salaris en vermogen van Hélène Hendriks voor je op een rij.

De opkomst van Hélène Hendriks

De 43-jarige Hélène Hendriks begon haar televisiecarrière bij de lokale omroep Brabant10. Later presenteerde ze het programma FC Brabant voor Omroep Brabant. De presentatrice maakte vervolgens een overstap naar Fox Sports Centraal (later ESPN) en verscheen ze vaak in VI. In 2017 werd ze zelfs een vaste tafelgast bij De Wereld Draait Door. Haar succes, in een door mannen gedomineerde wereld, werd bekroond met de prijs voor Beste Sportjournalist in 2018.

Hélène Hendriks is niet zomaar een bekend gezicht op televisie. Haar passie voor sport en haar vastberadenheid hebben haar geholpen om op te klimmen in een wereld die vaak wordt gedomineerd door mannen. Ze heeft jarenlang op hoog niveau gehockeyd, en haar hockeycarrière begon toen ze op haar zeventiende in het eerste team van de hockeyclub Push terechtkwam. Ze promoveerde met haar team naar de Hoofdklasse en speelde daar twaalf jaar.

vermogen helene hendriks Wat verdient de populaire presentatrice?

Tina Nijkamp, de voormalige baas van SBS6 en kenner van salarissen in de televisiewereld, analyseerde dat Hélène een jaarlijks salaris van 450.000 euro zou moeten verdienen, gezien haar groeiende sterrenstatus. Hélène zelf reageerde tegenover De Telegraaf ontkennend noch bevestigend, maar wel enthousiast op dit voorstel.

Hélène Hendriks is een veelzijdige televisiepersoonlijkheid die op meerdere fronten actief is. Ze schuift regelmatig aan bij Vandaag Inside en presenteert wekelijks de talkshow Half8. Afgelopen zomer was heel Nederland verkocht aan De Oranjezomer wat ze wekenlang presenteerde. Dagelijks ontving ze prominente gasten aan de talkshowtafel waar ze op een informele manier het nieuws van de dag doorliep. Haar televisiewerk biedt haar niet alleen roem, maar ook aantrekkelijke inkomsten. Bovendien is Hélène beschikbaar als dagvoorzitter of spreekster en kan ze worden ingehuurd voor ongeveer 6.000 euro per sessie.

Het vermogen van Hélène Hendriks

Het vermogen van Hélène Hendriks is niet exact bekend, maar er zijn wel enkele aanwijzingen. Het weekblad Party dook in haar Kamer van Koophandel gegevens en kwam met de volgende feiten. Hendriks heeft in 2021 twee bedrijven opgericht: Hélène Sport B.V. en Hélène Investment Props B.V. Het eigen vermogen van Hélène Sport B.V. wordt geschat op ongeveer 17.000 euro. Ze had voor 2021 ook al een ander bedrijf, Nummer 11 Beheer B.V. waarvan het eigen vermogen eind 2021 ongeveer 170.000 euro bedroeg.

In 2021 kocht Hélène een villa in Bavel, Brabant, voor 1.425.000 euro en nam daarvoor een hypotheek van 1.250.000 euro. Ze investeerde dus ongeveer 200.000 euro van haar eigen geld. De waarde van haar huis is inmiddels gestegen, wat haar vermogen nog verder heeft versterkt. In totaal wordt het vermogen van Hélène Hendriks geschat op 1 à 1,5 miljoen euro, en gezien haar talent en populariteit, is de verwachting dat dit de komende jaren nog zal groeien.

vermogen helene hendriks

Winnares Televizier-Ring 2023

Hendriks won dit jaar de Televizier-Ring Presentator voor haar rol in De Oranjezomer, een programma dat op SBS6 veel kijkers trok. Hoewel ze eerder was genomineerd in 2021, toen er nog onderscheid werd gemaakt tussen mannelijke en vrouwelijke presentatoren, was dit haar eerste overwinning. Ze versloeg sterke concurrenten zoals André van Duin en Raven van Dorst.

Kortom, Hélène Hendriks is niet alleen een gewaardeerde televisiepersoonlijkheid maar ook een succesvolle zakenvrouw. Haar toewijding aan haar werk en haar talent brachten haar niet alleen roem, maar ook aanzienlijke financieel succes. Met haar mooie carrière en slimme investeringen lijkt de toekomst alleen maar rooskleuriger te worden voor de geliefde Nederlandse televisiester.