Geld & Carrière

Dit is het succesverhaal en enorme vermogen van Guus Meeuwis

vermogen Guus Meeuwis

Guus Meeuwis brak in augustus 1955 door met het nummer ‘Het is een nacht…’. Of je nu wel of niet fan bent van Gustaaf Stephanus Modestus Meeuwis (ja, zo heet hij echt), iedereen kan ‘Het is een nacht…’ wel meezingen. De bekende Nederlandse zanger doet al een tijdje mee en heeft daarom ook een aardig vermogen opgebouwd. Hoe hij zo succesvol is geworden en wat zijn kapitaal is lees je in dit artikel.

Van jurist tot zanger

Guus Meeuwis is geboren in het klooster van Mariahout, een dorpje in Laarbeek. Guus Meeuwis groeide echter op in het dorpje Lieshout. Na de middelbare school studeerde hij rechten aan de Universiteit van Tilburg. Toch had het leven andere plannen voor Guus Meeuwis.

Technisch gezien is Guus Meeuwis dan ook nooit officieel jurist geweest, maar de intentie was daar steeds zeker. Zijn muzikale talent was eigenlijk per toeval ontdekt na een romantisch weekend met zijn vriendin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Guus Meeuwis (@guus.meeuwis)

Het is een nacht…

Na een heerlijk romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valérie schreef de Nederlandse zanger het nummer ‘Het is een nacht…’. Het nummer werd vervolgens gezongen in 1994 en daarmee wonnen Guus Meeuwis en zijn begeleidingsgroep het eerste AHC-studentensongfestival op de ALSV Quintus in Leiden.

Talentscout Willem van Schijndel heeft de groep toen een platencontract aangeboden. En daarmee werd de groep ‘Guus Meeuwis & Vagant’ geboren. Vagant was het lievelings café van de zanger en zijn studenten vrienden. In 2001 ging de band uit elkaar en richtte Guus Meeuwis zich op zijn solocarrière.

Doorbraak van Guus Meeuwis

Ondanks dat zijn hit-nummer ‘Het is een nacht…’ al in 1994 was uitgekomen, verscheen het nummer pas in 1995 op single. De single werd Alarmschijf op Radio 538 en stond binnen een rap tempo op de Nederlandse Top 40.

En daar bleef het nummer maar liefst zeven weken staan. Ook behaalde hij nummer één in de Mega Top 50, waarbij het nummer 8 weken op de eerste plek schitterde. Meer dan een kwart miljoen exemplaren zijn er uiteindelijk verkocht. Netjes, Guus! Nederlandse zanger en bekendheid Gerard Joling doet het ook niet slecht.

Debuutalbum: Verbazing

De single Per Spoor behaalde ook weer de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten. Het was zelfs de een na bestverkochte single van 1996. En op 27 april 1996 verscheen dan eindelijk zijn debuutalbum ‘Verbazing’.

Voordat het album uitkwam was het goud en stond op nummer 1 in de Album Top 100. En hier stopte het succes niet, het album stond meer dan 70 (!) weken genoteerd in de albumlijsten én behaalde dubbel platina. Van ‘Verbazing’ zijn er minstens 200.000 exemplaren van verkocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Guus Meeuwis (@guus.meeuwis)

Groots met een zachte G

Inmiddels heeft de zanger aardig veel leuke dingen mogen uitvoeren. Van optredens tot aan jurylid bij The Voice of Holland. Waar ook zanger en zakenman Jan Smit jurylid is geweest.

Guus Meeuwis – Groots met een zachte G is een Nederlandse concertreeks die elk jaar plaatsvindt in het Philips Stadion. Een spetterende show met gastartiesten en decors met verschillende special effects.

Als dit als muziek in de oren klinkt dan kan je nog steeds tickets kopen voor het concert in 2023. Helaas is Groots met een zachte G dit jaar al geweest. Guus Meeuwis voert deze show nu al uit sinds 2006 en gaat voorlopig niet stoppen, het is een slimme man die geld blijft maken. En dat zorgt natuurlijk wel voor een aardig zakcentje, zelfs een groter vermogen dan de Nederlandse zanger Gordon.

Vermogen van Guus Meeuwis

Als je zo z’n biografie leest is het eigenlijk allemaal wel netjes verlopen voor Guus Meeuwis. We kunnen hem daarom ook best ‘Guus Geluk’ noemen, toch? Guus heeft ook wel veel geluk gehad maar zijn talent heeft ervoor gezorgd dat hij zo ver is gekomen. Het geschatte vermogen van de succesvolle zanger ligt op een dikke 8 miljoen euro. Daar zouden wij ook best gelukkig mee zijn.