Geld & Carrière

Het vermogen van influencer en StukTV oprichter Giel de Winter

Giel de Winter

Giel de Winter heeft zijn schaapjes aardig op het droge. Hij is op dit moment een vermogend man. Maar zijn geld en carrière heeft hij ergens aan te danken. Giel is namelijk een populaire YouTuber, die een van de oprichters van het populaire StukTV is. Dankzij dit YouTube-kanaal werd Giel de Winter rijk, want dankzij de sponsordeals en de uiteindelijke verkoop van StukTV is de bankrekening van de mediapersoonlijkheid goed gespekt, Wij zochten zijn vermogen op.

Oprichter van StukTV

Giel de Winter kwam in 2012 op het geniale idee om een multimediaal platform te beginnen, waar een YouTube-kanaal aan vastzat. In dat jaar startte hij samen met Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens StukTV. Ze konden op dat moment nog niet vermoeden dat het YouTube-kanaal een immens succes zou gaan worden. Door hun gekke acties werden ze razend populair, en kregen al snel talloze abonnees.

Kijkers van StukTV konden opdrachten indienen, waaruit een selectie werd gemaakt door het drietal. Vervolgens werd de opdracht uitgevoerd, wat hen soms in bizarre situaties bracht. Zo werden ze bijvoorbeeld in 2017 door de politie opgepakt omdat ze een caravan een auto in de fik hadden gestoken. De bewoners van de wijk waarin dat gebeurde waren niet ingelicht, waarna de dienders het drietal enige tijd vasthielden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Giel de Winter | StukTV (@giel)

Vermogen Giel de Winter

In november 2018 had StukTV meer dan twee miljoen abonnees op YouTube. Het kanaal kreeg tot vijf keer de VEED Award voor het beste YouTube-kanaal, wat een uitermate goede prestatie is. Zakenman en mediamagnaat John de Mol merkte het immense succes van StukTV op, en deed daarop Giel de Winter een aanbod dat hij niet kon weigeren. Hoeveel geld er precies is betaald voor StukTV is niet bekend, maar het volgens beschikbare informatie werd hij multimiljonair door de deal.

Giel kreeg ook een goedbetaalde baan bij Talpa aangeboden. Hij werkt er nu als Creative Director Socials. Daarnaast verdient hij ook nog geld met StukTV merchandise, en sponsor deals. Als we naar de auto van Giel de Winter kijken kunnen we zien dat hij het alles behalve slecht heeft. Hetzelfde geldt voor zijn twee kompanen Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens, die ook een aardig vermogen hebben overgehouden aan de verkoop. Giel de Winter heeft het goed voor elkaar, dat is duidelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Giel de Winter | StukTV (@giel)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Giel de Winter | StukTV (@giel)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Giel de Winter | StukTV (@giel)