vermogen gianni infantino
Geld & Carrière

Gianni Infantino: dit is het riante vermogen van de FIFA voorzitter

De grote man achter de organisatie van het WK in Qatar is Gianni Infantino. Infantino is de voorzitter van voetbalorganisatie FIFA, dat de laatste tijd erg in het nieuws is vanwege controversiële FIFA deals en mogelijke omkoopschandalen. Maar wie is de man achter al deze controversie, en wat is zijn vermogen?

Wie is Gianni Infantino?

Voordat hij voorzitter van de FIFA werd, was Gianni Infantino advocaat en sportbestuurder. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Freiburg in Zwitserland en begon zijn carrière als juridisch adviseur voor de Unie van Europese Voetbalbonden (UEFA).

Later werd hij directeur juridische diensten bij de UEFA. In 2009 werd hij benoemd tot secretaris-generaal van de UEFA, een functie die hij bekleedde tot 2016, toen hij werd verkozen tot voorzitter van de FIFA.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FIFA World Cup (@fifaworldcup)

Wat zijn de verantwoordelijkheden van Infantino?

Gianni Infantino is een Zwitsers-Italiaanse jurist en de huidige voorzitter van de FIFA, het internationale bestuursorgaan van het voetbal. Als voorzitter van de FIFA heeft Infantino een aantal belangrijke functies en verantwoordelijkheden. Het toezicht op de administratie, de vertegenwoordiging van de FIFA op nationaal en internationaal niveau en de uitvoering van het beleid en de strategieën van de FIFA behoren tot het takenpakket van Infantino.

Infantino heeft ook de bevoegdheid om beslissingen te nemen over belangrijke zaken, zoals het organiseren van internationale toernooien als het WK in Qatar en de verdeling van fondsen onder de aangesloten voetbalbonden. Daarnaast moet hij ervoor zorgen dat de FIFA op een transparante en verantwoordelijke manier te werk gaat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

Het vermogen van Gianni Infantino

Naar verluidt verdient Gianni een salaris van 2,5 miljoen euro als voorzitter van de FIFA, wat zeker niet verkeerd is. Per week verdient Infantino dus bijna evenveel als het gemiddelde salaris in Nederland!

Mede doordat Infantino al 6 jaar in dienst is met een riant salaris, wordt zijn vermogen geschat op zo’n 18 miljoen euro. Onlangs werd zijn contract bij de FIFA ook met 4 jaar verlengd, waardoor hij nog eens 10 miljoen mag gaan opstrijken in deze functie de komende jaren.