vermogen Gert Verhulst
Geld & Carrière

Het imposante vermogen van miljonair Gert Verhulst (K3, Samson & Gert)

Gert Verhulst kennen we allemaal wel van Samson & Gert of K3. De gezellige Gert die van alles meemaakte met zijn trouwe viervoeter Samson is niet zomaar een acteur. Gert Verhulst is de oprichter van Studio 100. En dat heeft ervoor gezorgd dat hij een van de rijkste Vlaming is. Maar wat is zijn vermogen en hoe is hij zo rijk geworden?

Wie is Gert Verhulst?

In Nederland is Gert waarschijnlijk het meest bekend als de eigenaar van Samson in Samson & Gert. Gert Tony Hubert Verhulst is een Belgische media ondernemer, televisie producent, acteur, presentator, zanger én oprichter van Studio 100.

Zijn carrière begon in 1987. Gert ging als presentator werken voor de Belgische openbare omroep BRT. Gert presenteerde van 1992 tot 1997 het taalspel Zeg eens euh!, daarna stapte hij over naar VTM en presenteerde Wat zegt u?. In de zomer van 1998 presenteerde Gert een aantal weken AVRO’s Sterrenslag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gert Verhulst (@gertverhulst)

Samson & Gert

Met Kerstmis 1989 maakte de wereld kennis met Samson, een lieve viervoeter. De bedoeling was dat Samson alleen tijdens de feestdagen zou blijven. Maar de kinderen vonden Samson zó leuk dat op 2 September 1990 de televisieserie Samson en Gert werd geïntroduceerd. In totaal werden er 17 seizoenen uitgezonden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Samson (@samson.officieel)

Studio 100

In 1996 richte Gert samen met Danny Verbiest en Hans Bourlon Studio 100 op. Danny Verbiest is overigens degene die de stem van Samson heeft ingesproken. Studio 100 is de marktleider als het gaat om kinderentertainment in België.

Ze doen het allemaal: Films, televisieprogramma’s, optredens en musicals. Waarschijnlijk heb je er zelf een paar gezien als kind. Denk aan Kabouter Plop, Piet Piraat, Het Huis Anubis, Bumba of Mega Mindy.

Het succes van Gert Verhulst

In Oktober 2006 verkocht Gert een deel van de aandelen aan Fortis en zo werd hij officieel miljonair. Studio 100 draaide in 2018 een omzet van 179,7 miljoen en behaalde in datzelfde jaar 68,7 miljoen euro winst.

In 2019 ontving hij (gedeeld met Hans Bourlon) een Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap. In 2021 bracht Gert soloalbum Zijn mooiste liedjes uit. Je kan wel zeggen dat Gert een workaholic is. Zo beheert hij ook nog eens 6 goedlopende pretparken. Waaronder Holydaypark (Duitsland) en de meest populaire: Plosaland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Studio 100 (@studio100)

De bedenker van K3

Gert is ook het brein achter K3. En daar was nog best wat ophef over. Zo had de succesvolle Vlaming een relatie met Karen Damen en de Nederlandse Josje Huisman, beide ex-leden van K3. Zelf zegt hij hierover:

‘’Bepaalde dingen kun je niet sturen in het leven. Ik denk trouwens niet dat het de groep kwaad heeft gedaan, hoor. Slechte reclame is ook reclame. Ik was gewoon verliefd, dat was het belangrijkst. Daar was toch niets fouts mee? Het was hooguit grappig voor buitenstaanders. Dat snap ik best.’’

Persoonlijk leven van Gert

Gert woont in zijn villa in Oostduinkerke. De villa telt een oppervlakte van maar liefst 2000 m2. Gert betaalde hier 6.500.000 euro voor. Gert heeft twee kinderen: Viktor en Marie. Het lijkt erop dat beide in zijn voetsporen treden. Viktor presenteert samen met de dochter van Herman Brood Love Island. Viktor was ook te zien in de Nederlandse editie van De Slimste Mens.

Marie heeft Gert inmiddels vervangen als baasje van Samson. Zo heet het programma nu ook: Samson & Marie. Kan je niet genoeg krijgen van deze familie? Ze hebben ook een eigen reality-show: De Verhulstjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gert Verhulst (@gertverhulst)

Vrouwenverslinder Verhulst

Tussen 1995 en 2003 was Gert getrouwd met Valerie Cailliau. Valerie is de moeder van zijn twee kinderen. Inmiddels heeft hij verschillende relaties gehad. Van 2005 tot 2007 had Gert een relatie met Karen Damen. En van 2008 tot 2011 had hij een relatie met Ellen Callebout, een restaurant-eigenares uit Blankenberge.

In 2012 kreeg Gert een relatie met Josje Huisman, maar dat was maar voor korte duur. En zo kwam hij in hetzelfde jaar weer samen met Ellen. In Mei 2019 hebben de twee elkaar eindelijk het ja-woord gegeven. Op de vraag of hij een echte vrouwenverslinder is, antwoordde hij met een grijns: ‘absoluut.’.

Het vermogen van Gert Verhulst

Dat Gert de rijkste Vlaming is verbaasd ons helemaal niets. De vrouwenverslinder is een echte business man. Van de succesvolle serie ‘Samson & Gert’ tot aan het succes van Studio 100. Gert snapt het spelletje. Zijn vermogen is in 2017 geschat op 56 miljoen. Dat is natuurlijk alleen maar meer geworden. In 2021 werd er vastgesteld dat Gert ongeveer een 100 miljoen euro waard is. Nice, Gert.