vermogen Gerrit Hiemstra
Foto: CheeseWorks.nl
Geld & Carrière

Dit is het stormachtige vermogen van NOS-weerman Gerrit Hiemstra

Het dondert en het bliksemt bij de NOS. Weerman Gerrit Hiemstra heeft besloten om te stoppen met zijn werk bij de publieke omroep. Hij wil meer tijd vrijmaken voor nieuwe activiteiten met betrekking tot het klimaat. De 61-jarige Gerrit Hiemstra is het boegbeeld van de klimaatbeweging, en ontving eerder de Machiavelliprijs voor zijn bijdrage aan het klimaatdebat. Hij zal zijn hoofd makkelijk boven water kunnen houden, want zijn bankrekening is net zo groen als zijn gedachtegang.

Meteoroloog en ondernemer

Gerrit Hiemstra werd in 1961 geboren in het Friese Drachten, maar groeide op in het Friese dorpje Suameer. De weerkundige wilde altijd al meteoroloog worden, en voltooide dus zonder problemen zijn studie meteorologie aan de Wageningen University & Research. In de jaren die volgden werkte hij onder andere op Schiphol als hoofd van de operationele meteorologische dienst. In 1998 begon de weerman zijn carrière bij de NOS met het presenteren van het weerbericht.

Hiemstra werkte 24 jaar voor de publieke omroep en was een vertrouwd gezicht op de televisie. Ondertussen zette hij zich tomeloos in voor een beter klimaat, en schroomde niet om zich keihard in het klimaatdebat te mengen door het plaatsen van tweets op Twitter. Hiemstra heeft nu dus besloten om al zijn tijd te steken in ‘klimaatneutraal en biobased bouwen’, zo valt te lezen in dagblad Metro. Het salaris van de NOS kan hij overigens makkelijk missen.

Wat is het vermogen van Gerrit Hiemstra?

In 2015 begon Gerrit Hiemstra het adviesbureau Weather Impact, maar het grote geld verdiende Hiemstra met de immens populaire website WeerOnline, dat hij in 1995 oprichtte. Toen heette het bedrijf nog DLV Meteo. Hij verkocht het bedrijf in 2009 aan Webassets BV, beter bekend onder de handelsnaam Zoover, dat met de overname het volledige eigendom over WeerOnline in handen kreeg.

Toen Hiemstra het bedrijf verkocht had hij 26 man personeel in dienst. Hoeveel de weerman heeft verdiend met de verkoop werd destijds niet bekendgemaakt. Er zijn helaas geen concrete cijfers van bekend op dit moment maar naar schatting waren dat vele miljoenen. Gerrit Hiemstra zit er dus al een tijdje warmpjes bij, in zijn duurzame huis, waar een Tesla voor de deur staat. Stilzitten doet hij zeker ook niet, zijn bedrijf Weather Impact timmert op globaal niveau hard aan de weg. En nu dus ook een nieuw bouwbedrijf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerrit Hiemstra (@gerrithiemstra)