Vermogen Gerard Joling
Geld & Carrière

Gerard Joling heeft een top vermogen bij elkaar gezongen

Gerard Joling kennen we natuurlijk allemaal als zanger en tv-persoonlijkheid. Al bijna veertig jaar is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse showbizzwereld. Maar hoeveel vermogen heeft zijn lange carrière hem opgeleverd? We zochten het financiële plaatje voor je uit. Lees hier alles over het indrukwekkende vermogen van Gerard Joling.

Gerard Joling breekt door in 1985

Gerard Joling (Schagen, 1960) wilde al van jongs af aan de muziek in. Toen dat niet direct lukte schreef hij zich als model in. Hij is onder andere te zien als figurant in videoclips van Earth and Fire en de Dolly Dots, begin jaren tachtig. Zijn grote doorbraak kwam in 1985: hij werd derde in de Soundmixshow, de moeder aller talentenshows op de Nederlandse tv. Winnaar dat jaar was zangeres Angel Wynton, van wie aanmerkelijk minder is vernomen.

Nog datzelfde jaar scoorde Joling zijn eerste nummer 1-hit met Ticket to the tropics. Ook internationaal brak hij door: zijn plaat No more bolero’s werd in 22 landen uitgebracht. Er werden met name in het verre oosten miljoenen exemplaren van verkocht. In 1988 vertegenwoordigde Gerard Joling ons land op het Songfestival. Hij eindigde als negende met het nummer Shangri-la.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling)

Succesvolle tv-carrière vanaf de jaren negentig

Vanaf de jaren negentig breidde Joling zijn werkgebied uit naar de tv: eerst als presentator van diverse programma’s en vanaf 2005 schitterde hij in reality-tv-programma’s, zoals Joling & Gordon over de vloer. Het succes van zijn samenwerking met Gordon was zo groot, dat het duo als ‘Geer en Goor’ nog meer realityprogramma’s mocht maken, onder andere Geer & Goor: waarheen, waarvoor? en Geer & Goor zoeken een hobby. Hij werd één van de bekendste gezichten van SBS6 met programma’s als bijvoorbeeld Sterren Dansen op het IJs, Holland’s Got Talent en Wie ben ik?

Naast zijn werk als zanger en presentator maakt Joling al vanaf het begin in 2005 deel uit van succesformatie De toppers. Hij is na René Froger de Topper met de meeste dienstjaren. Alle concerten van De Toppers bij elkaar opgeteld trokken ruim drie miljoen bezoekers. Daarnaast deed hij een aantal keren mee aan de Holland Zingt Hazes concerten in de Ziggo Dome.Vermogen Gerard Joling

De inkomsten van Gerard Joling

Zijn solo-optredens, optredens met De Toppers, album verkoop, tv-werk: Gerard Joling heeft heel wat inkomstenbronnen. Hij vertelde ooit zelf met De Toppers een ton per optreden te verdienen. Voor een solo-optreden van een half uur vangt hij €14.000,- zoals je kunt lezen in ons artikel over de nationale artiesten die het duurst zijn om te boeken. Alles bij elkaar opgeteld haalt de populaire zanger jaarlijks een bedrag van ruim een miljoen euro binnen.

Het kolossale vermogen van Gerard Joling

Het opgebouwde vermogen van Gerard Joling werd enkele jaren geleden al op 10 miljoen euro geschat. De zaken gingen de afgelopen jaren goed en een up-to-date realistische schatting is dat het vermogen van Gerard Joling inmiddels ruim 15 à 16 miljoen euro bedraagt.

Daarnaast bezit Joling een kapitale villa in Wassenaar. Hij betaalde de toenmalige vraagprijs van 1,2 miljoen euro in 2015 in één keer. Volgens kenners is het paleisje inmiddels ruim in waarde verdubbeld. In het praatprogramma Beau zei Joling vorig jaar: “Ik praat in principe nooit over bedragen, maar ik heb het heel goed.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gerard Joling (@gerard_joling)