Vermogen Gaston Starreveld
Geld & Carrière

Gooooeeeeiedag zeg, dit is het vermogen van Gaston Starreveld

Gaston Starreveld is al heel wat jaren de bekende vaste prijsuitreiker van de Postcode Loterij. Maar hoe zit het met de financiën en het vermogen van Gaston zelf? Kan hij het zich permitteren om gewoon niet mee te doen aan de loterij van zijn werkgever? We zochten het voor je uit.

Irritante, maar toch geliefde bekende Nederlander

Gooooeeeeienavond: de ene helft van Nederland vindt deze kreet bloedirritant, de andere helft doet zo snel mogelijk de deur open als ze dit horen. Het is namelijk de vaste, langgerekte begroeting van Gaston Starreveld. Als hij aan je deur staat heb je grote kans dat je een groot geldbedrag hebt gewonnen. Als je loten hebt natuurlijk, en je hebt ze op tijd betaald natuurlijk.

Gaston Starreveld werd 60 jaar geleden geboren in Heemstede. Op school werd al snel duidelijk dat hij geen stilzitter was. Tijdens zijn middelbare schooltijd ging hij op pad als DJ. Hij werd bij toeval ontdekt: zijn stem viel op bij een medewerkster van Joop van den Ende, zij hoorde hem op het Haarlem Jazz Festival, begin jaren 80. Gaston kreeg zo zijn eerste baan bij de tv: hij werd voice-over bij het spelletje Rad van Fortuin.
Vermogen Gaston Starreveld

Wat zijn de inkomsten van Gaston Starreveld?

Kon hij tijdens zijn schooltijd al niet stilzitten, tegenwoordig doet hij dat ook niet veel. Vriend en vijand zijn het er over eens dat Starreveld een zeer energieke persoonlijkheid is en een harde werker. Daardoor heeft hij over inkomsten niet te klagen. Bij de Postcode Loterij verdient hij al jaren op of rond de Balkenende-norm: die is nu zo’n 216.000 euro. Iets minder dan collega Winston Gerschtanowitz, maar zeker niet slecht.

Daarnaast is hij veelgevraagd als presentator, voice-over en spreker. Reken op een gage van tussen de 3.000 en 4.000 euro als je Gaston voor een avondje wilt laten opdraven. Dat is dan wel inclusief reiskosten, maar exclusief btw. De Starreveldjes doen het sowieso goed. De vrouw van Gaston, Marissa Starreveld-Smid is namelijk succesvol in zaken en onder andere eigenaar van een schoonheidssalon in Haarlem.

Doet hij zelf mee aan de Postcodeloterij?

Een vraag die Starreveld vaak krijgt, is of hij zelf meedoet aan de Postcodeloterij. In diverse interviews gaf hij aan dat hij al jaren met twee loten meespeelt. Een enorm bedrag won hij zelf nog nooit. In een interview met Story uit 2018 meldt hij: ‘Ik speel met twee loten mee en het hoogste bedrag dat ik ooit heb gewonnen, is vierhonderdvijftig euro’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bram van Opstal (@bramvanopstal)

Hoeveel vermogen heeft Gaston Starreveld opgebouwd?

Ook op het gebied van onroerend goed weet de immer goedgemutste presentator goed te scoren. Zo kocht hij een woning in Heemstede in 2016 voor 450.000 euro, verbouwde deze grondig, en verkocht de woning 2 jaar later voor ruim 1,7 miljoen euro.

Het totale vermogen dat Gaston Starreveld in de loop der jaren bij elkaar verdiende is moeilijk precies te bepalen. Schattingen van insiders lopen namelijk nogal uiteen. Van een voorzichtige 5 miljoen euro tot een ruime 19 miljoen euro. Ons lijkt het daarom veilig de middenweg te kiezen en het vermogen van Gaston Starreveld te schatten op ongeveer 10 miljoen euro. Dat hij er warmpjes bij zit kunnen we wel met zekerheid zeggen.