Geld & Carrière

Het verbijsterende vermogen van super ondernemer Gary Vaynerchuk

Vermogen Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk noemt zichzelf een serial entrepreneur en we kunnen hem geen ongelijk geven. Het aantal succesvolle bedrijven dat hij startte is bijna niet bij te houden. Ook is hij succesvol als extraverte social media persoonlijkheid en bedrijvenadviseur. Maar brachten zijn zakelijke successen hem ook een aanzienlijk privévermogen op? We zetten de feiten over de inkomsten en het vermogen van Gary Vee voor je op een rij.

Wie is Gary Vaynerchuk?

Gary Vaynerchuk oftewel Gary Vee is een in de voormalige Sovjet-Unie geboren Amerikaanse ondernemer, consultant en mediapersoonlijkheid. Hij is onder andere de oprichter van restaurant reservering-app Resy (inmiddels overgenomen door American Express), VaynerX en online wijnwinkel Empathy Wines.

In 1978 emigreerde het gezin Vaynerchuk naar Amerika, Gary was toen 3 jaar oud. Vaynerchuk begon ooit als wijnhandelaar. Tegenwoordig is naast ondernemer ook auteur, adviseur en veelgevraagd spreker in het openbaar op het gebied van social media, merkopbouw en e-commerce.  Hij omschrijft zichzelf als ‘serial entrepreneur’ en heeft al heel wat bedrijven op zijn naam staan. Ook adviseert hij andere bedrijven hoe ze hun business kunnen laten groeien.

De bedrijvigheid van Gary Vee

Vaynerchuk begon als ondernemer in de slijterij van zijn vader. Die breidde hij uit en startte ook online verkoop. In 5 jaar tijd ging de omzet van 3 miljoen dollar naar 60 miljoen dollar. In 2011 vond Gary het tijd voor iets anders en begon hij VaynerMedia, een digital ad agency. Ook dat ging voortvarend, na 5 jaar had het bedrijf 600 medewerkers en brak het door de grens van 100 miljoen dollar omzet.

Nog een succesvol bedrijf van Vaynerchuk is VaynerX, eigenlijk een verzameling Tech-bedrijven, waaronder Tracer. In 2019 werkten er 800 mensen en was de omzet 130 miljoen dollar. Daarnaast is hij de auteur 7 boeken en is hij ook zeer actief op social media met meer dan 10 miljoen volgers op Instagram, 4 miljoen op YouTube en 5,5 miljoen op Facebook.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gary Vay-Ner-Chuk (@garyvee)

Het vermogen van Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk is energiek, veelzijdig en extravert. Zijn talenten hebben hem zeker geen windeieren gelegd. Hij runt op dit moment zo’n 12 bedrijven en dat levert hem naar schatting 20 miljoen dollar inkomsten per jaar op. Het vermogen dat Vaynerchuk in de loop der jaren opbouwde bedraagt volgens bronnen op dit moment 200 miljoen dollar. We achten het een veilige aanname dat het vermogen van de pas 47-jarige ondernemer nog lang niet is uitgegroeid.