Geld & Carrière

Vermogen Frenkie de Jong: de op drie na rijkste voetballer van Oranje

Frenkie de Jong vermogen

Frenkie de Jong is één van de meest geliefde Oranje-voetballers. Zijn enorme talent is onomstreden en hij straalt een en al spelplezier uit. Zoals je weet verdienen enorme talenten ook enorme bedragen in de voetbalwereld. Hoe zit dat met Frenkie de Jong? We zochten voor je uit hoeveel hij in zijn voetbalcarrière al bij elkaar voetbalde.

De beginjaren van Frenkie de Jong

Frenkie de jong werd geboren in Gorinchem, maar groeide op in het Zuid-Hollandse plaatsje Arkel. Met voetballen begon hij op zeer jonge leeftijd bij de plaatselijke club ASV Arkel. Al op 8-jarige leeftijd ging hij naar Willem II en volgde de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC Waalwijk.

Op 1 augustus 2013, Frenkie was toen 16, tekende hij zijn eerste profcontract. Hij speelde weinig bij Willem II, maar toch viel zijn talent op bij Ajax. In 2015 stapte hij over naar de Amsterdamse club. Na een periode van verhuur aan Willem II en spelen in Ajax 2 kwam hij aan het begin van het seizoen 2016/2017 bij het eerste elftal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

Doorbraak bij Ajax en internationaal

Frenkie de Jong kwam in drie seizoen Ajax (2016-2019) tot 57 wedstrijden en 4 competitiedoelpunten. Dat lijken op het eerst gezicht geen indrukwekkende cijfers, maar daarnaast waren zijn spelinzicht, passing en assists van onschatbare waarde.

In 2019 kwam de grote stap naar een internationale carrière: Barcelona nam Frenkie de jong over van Ajax voor een bedrag van 75 miljoen euro. Het was de duurste transfer vanuit de eredivisie ook. Alleen Virgil van Dijk was nog duurder – 84,5 miljoen euro – maar zijn transfer was niet vanuit de eredivisie maar van de Engelse clubs Southampton naar Liverpool.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

Al jong miljonair

Ajax behoorde bij Ajax tot de grootverdieners met een salaris van naar verluidt dik een miljoen euro per jaar. Dat valt echter in het niet bij zijn verdiensten bij Barcelona. Het jaarsalaris van de Jong bij de Catalaanse topclub is namelijk maar liefst 18 miljoen euro per jaar.

Overigens werkte hij wel mee aan een tijdelijke salarisverlaging. Tijdens de coronacrisis kwam Barcelona in financiële problemen en vroeg spelers tijdelijk salaris in te leveren. Frenkie ging toen tijdelijk terug van 18 naar 3 miljoen per jaar. Nog altijd een bedrag waar hij in Barcelona samen met zijn vriendin Mikky Kiemeney lekker van rond kan komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)

Wat is het vermogen van Frenkie de Jong in 2022?

Op dit moment verdient hij gewoon weer 18 miljoen per jaar, oftewel anderhalve miljoen per maand. Zijn contract loopt nog tot 2026 en onder deze omstandigheden kan zijn totale vermogen makkelijk oplopen tot ver boven de 100 miljoen euro.

Zover is het nog niet: op dit moment schatten de kenners van tijdschrift Quote het totale vermogen van Frenkie de Jong op 47 miljoen euro. Daarmee is hij op drie na de rijkste speler van het Nederlands elftal: alleen Virgil van Dijk, Barcelona-collega Memphis Depay en oud-Ajax collega Matthijs de Ligt verdienden meer.