Geld & Carrière

Het vermogen van Frans Bauer staat als een ster aan de hemel

vermogen Frans Bauer

Frans Bauer kennen we natuurlijk allemaal als de altijd vrolijke volkszanger en tv-persoonlijkheid. Sinds zijn eerste nummer 1-hit met ‘Heb je even voor mij’ uit 2002 staat hij in de spotlights. Wat lang niet iedereen weet is dat vrolijke Frans financieel zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Ben je benieuwd naar het verbijsterende vermogen van Frans Bauer? We zochten het voor je uit.

De jonge jaren van Frans Bauer

Frans Bauer heet eigenlijk François van Dooren en werd in 1973 geboren in Roosendaal. De liefde voor het zingen zit er al van kind af aan in. Al op negenjarige leeftijd brengt hij zijn eerste nummer uit. De media pakken het niet op, maar Frans geeft niet zomaar op. Jarenlang brengt hij elk jaar een single uit, waarmee hij letterlijk langs de deuren gaat.

Het levert hem zijn eerste publiek en naamsbekendheid op. Het grote landelijke succes komt in 1994, met ‘Als sterren aan de hemel staan. In 2002 heeft hij zijn eerste nummer 1 hit: ‘Heb je even voor mij’. Er volgen nog veel meer hits en succesvolle albums.

Frans doet het goed in Nederland en Vlaanderen

Voor veel Nederlandse artiesten is het een droom om in het buitenland door te breken. Voor de door-en-door Hollandse Frans is dat niet het geval. En in zijn geval is het ook niet nodig, het lukt hem uitstekend om in zijn vaderland de kost te verdienen. Dat doet hij al jarenlang niet alleen als zanger, maar ook als presentator en tv-persoonlijkheid.

De enige plaats buiten Nederland waar Frans Bauer bekend is, is Vlaanderen. Frans en zijn gezin waren vanaf 2003 de sterren in hun eigen realityshow en daarnaast presenteerde Frans televisieprogramma’s zoals Bananasplit en Vive la FransHij nam deel aan ‘De beste zangers van Nederland’ en ook was hij met zijn familie te zien in reisprogramma’s over onder andere China, Canada en Argentinië.Het vermogen van Frans Bauer

Meerdere inkomstenbronnen

Frans Bauer heeft al met al een breed scala aan inkomstenbronnen: de opbrengsten, zoals royalty’s, van zijn muziek, optredens, presentatieklussen, tv optredens en ook nog eens de nodige schnabbels tussendoor zoals rollen in tv-commercials.

Er komt dus aardig wat geld binnen, mogen we wel als understatement veronderstellen. Wil je Frans Bauer boeken, dan kost je dat € 9.900, – excl. BTW voor 30 minuten. Dat is minder dan zijn collega’s Jan Smit en Gerard Joling vragen.

Het vermogen van Frans Bauer

Hoeveel vermogen heeft Frans Bauer opgebouwd in zijn carrière van inmiddels ruim dertig jaar? Het goed ingevoerde zakenblad Quote onderzocht het eind 2016. De teller stond toen op 23 miljoen euro. Recentere cijfers zijn niet bekend, maar we mogen er wel van uit gaat dat dit eerdere meer dan minder is geworden, gezien Frans Bauers brede inkomstenbronnen. Frans Bauer woont met zijn Mariska in het Brabantse dorpje Fijnaart.

Ze kochten daar 20 jaar geleden een villa voor 431.000 euro, die inmiddels een veelvoud waard is. De villa wordt momenteel verbouwd en is volgens de laatste berichten in de roddelpers nog lang niet af. Als tijdelijk onderkomen kocht Frans Bauer een tweede huis in Fijnaart. Het gaat volgens de site Bekende Buren om de een twee onder 1 kapwoning waarvoor Frans 340.000 euro betaalde.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer)