Geld & Carrière

Dit is het royale vermogen van muzikale superster Ed Sheeran

vermogen ed sheeran

Zanger Ed Sheeran is een van de meest succesvolle artiesten van de afgelopen jaren. Met zijn bekende rode haren heeft hij zijn weg naar de top weten te banen. De afgelopen jaren is Sheeran niet meer weg te denken uit de internationale hitlijsten. Maar hoeveel is het vermogen dat de Britse superster heeft opgebouwd?

De carrière van Ed Sheeran

Ed Sheeran begon op al elfjarige leeftijd met liedjes schrijven. Op zijn twintigste bracht Sheeran zijn eerste album uit, genaamd “+” waarmee hij binnen het Verenigd Koninkrijk snel naam wist te maken. Ook internationaal was Ed Sheeran niet onopgemerkt gebleven met dit sterke debuut, maar zijn echte doorbraak kwam later pas.

In de jaren daarna bleef Ed Sheeran hard werken en bracht hij nog twee succesvolle albums uit: “x” in 2014 en “÷” in 2017. Alle drie de albums bereikten de nummer één positie in de Britse hitlijsten en werden wereldwijd miljoenen keren verkocht. Zijn tweede album stond in 2015 zelfs tweede in de lijst met meest verkochte albums ter wereld op dat moment.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ed Sheeran (@teddysphotos)

De inkomstenbronnen van Ed Sheeran

Zijn live-optredens zijn een grote inkomstenbron voor Ed Sheeran. De Brit heeft al talloze wereldtournees gedaan in uitverkochte stadions sinds het begin van zijn carrière. Verder verdient Ed Sheeran ook geld aan merchandise, zoals t-shirts, hoodies en andere items die hij verkoopt op zijn website en tijdens zijn live-optredens.

Naast het podium verschijnt Ed Sheeran ook soms in reclamespotjes van bekende bedrijven. Zo heeft de zanger met de rode haren wel eens samengewerkt met ketchup grootmacht Heinz. Aan deze samenwerkingen verdient Ed Sheeran al snel meerdere miljoenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ed Sheeran🍊 (@teddysfotos_)

Het vermogen van Ed Sheeran

Ed Sheeran’s vermogen van rond de 200 miljoen euro is voornamelijk opgebouwd uit inkomsten uit zijn muziekcarrière. Echter staat Sheeran staat jaarlijks in de lijst met meest beluisterde artiesten, waardoor het niet gek is dat zijn albums miljoenen keren per jaar gekocht worden.

Ed is zeker van plan om artiesten als The Weeknd in te halen als het gaat om vermogen. Met een vastgoed portfolio van maar liefst 27 huizen met een totale waarde van meer dan 70 miljoen euro zit Sheeran zeker goed voor de toekomst!