Dit is het enorme vermogen van Dwayne ‘The Rock’ Johnson
Geld & Carrière

Dwayne ‘The Rock’ Johnson is niet alleen topfit maar ook steenrijk

Wie kent hem niet? Met zijn kale kop, sprekende ogen en afgetraind lichaam is Dwayne Johnson niet meer weg te denken uit Hollywood. Hij is niet alleen groot, maar zijn vermogen ook. Keer op keer behaalt hij weer succes met zijn films. En dat heeft ervoor gezorgd dat Dwayne een aardig vermogen heeft opgebouwd. Dit is het enorme vermogen van Dwayne ‘The Rock’ Johnson. 

Het succes van Dwayne Johnson

Sommige acteurs houden het niet lang vol. Mensen willen al snel wat nieuws, iemand anders. Maar toch kunnen mensen maar geen genoeg krijgen van Dwayne Johnson. Waarschijnlijk ken je hem uit de Fast & the Furious films of Jumanji: Welcome to the Jungle.

Zijn eerste filmhoofdrol was in 2002. Dwayne was toen te zien in The Scorpion King. Voor deze film kreeg Dwayne het hoogste salaris voor een acteur in zijn eerste hoofdrol. Zo kreeg hij 5,5 miljoen dollar betaald.

Red Notice op Netflix

Kan je geen genoeg krijgen van deze grappige acteur? Op Netflix kan je Red Notice kijken. Je kan niet alleen Dwayne bewonderen maar ook Ryan Reynolds en Gal Gadot. De film is de duurste Netflix ooit. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat Dwayne daar een aardig zakcentje aan heeft overgehouden.

Dwayne werkt niet alleen als acteur, maar leent vaak genoeg ook zijn stem uit en is producent. Met zo’n sterke CV kan je je voorstellen dat Dwayne volop kan genieten van het leven zonder zich zorgen te hoeven maken om geldproblemen. Daarnaast is hij ook een van de meest afgetrainde en fitste acteurs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dwayne Johnson (@therock)

Carrière als professioneel worstelaar

Dwayne was niet altijd acteur. Je zou je nu niet kunnen voorstellen dat hij ooit iets anders heeft gedaan dan acteren. Maar voor een lange tijd was de acteur professioneel worstelaar. Hij wordt zelfs als een van de allergrootste professioneel worstelaars aller tijden beschouwd! Dwayne won tijdens de periode in de WWE 17 kampioenschappen waaronder tien keer het World Heavyweight Championships.

Dat is natuurlijk niet niks. Zijn laatste wedstrijd vond plaats in 2013 toen hij verloor van John Cena. Toch heeft hij de meeste centen verdiend als acteur. We kennen Dwayne dan vooral ook uit de komediefilms (vaak in combinatie met actie). Wat levert al die succesfilms nou op? Een hoop kunnen we je alvast vertellen. Veel meer dan het mega vermogen van Hollywood acteur Tom Cruise. 

The Rock en liefdadigheid

In 2006 richtte Dwayne de Dwayne Johnson Foundation op. Deze liefdadigheidsinstelling is speciaal opgericht voor terminaal zieke kinderen. Daarnaast heeft Dwayne meerdere keren met de Make-A-Wish Foundation gewerkt. In 2007 schonk Dwayne 1 miljoen dollar aan de Universiteit van Miami om de renovatie van de voetbal faciliteiten van de school te ondersteunen. De kleedkamer is toen naar hem vernoemd.

Hoeveel verdient Dwayne Johnson?

Eerder vertelden we jullie al dat Dwayne het hoogste salaris kreeg voor een acteur in zijn eerste hoofdrol. Daarna verdiende Dwayne 12,5 miljoen dollar voor de film The Rundown uit 2003. Een jaar later verdiende hij 15 miljoen voor de film Walking Tall. In 2013 verdiende hij 43 miljoen en in 2015 verdiende Dwayne 65 miljoen. En daar blijft het niet bij. Tussen 2017 en 2018 verdiende Dwayne 125 miljoen.

Naast de bakken geld de Dwayne verdient aan zijn films heeft de acteur heeft ook een enorme aanhang op sociale media, zo heeft hij contractueel tot 4 miljoen dollar nodig om zijn films te promoten. En dat naast zijn salaris. Voor de rol in de film Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw uit 2019 verdiende Dwayne 20 miljoen dollar. Zijn medespelers Jason Statham en Idris Elba verdiende 13 en 8 miljoen.

Het enorme vermogen van Dwayne ‘The Rock’ Johnson

Je kan wel zeggen dat Dwayne better wordt betaald dan zijn collega’s. Zelfs de populaire Oscar-winnende Will Smith doet het niet zo goed als Dwayne. Het vermogen van Will Smith komt niet eens in de buurt van Dwayne. 

Hou je vast… na alle succesfilms, heeft Dwayne ‘The Rock’ Johnson een vermogen opgebouwd wat geschat wordt tussen de 320 en 400 miljoen dollar. Dat is natuurlijk niet niks. Dwayne hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken om geld. En als hij zo door blijft gaan dan zal hij snel een van de rijkste Hollywood acteurs worden.