Geld & Carrière

Het immense vermogen van YouTuber en ondernemer Dutch Performante

Dutch Performante vermogen

Dutch Performante is één van de succesvolste ondernemers van dit moment. Niet alleen als YouTuber, maar zeker ook als eigenaar van zes bedrijven doet hij het uitstekend. Hoe rijk is de pas 32-jarige Zeewoldenaar eigenlijk? We zochten het voor je uit.

Hoe begon Dutch Performante?

Dutch Performante heet in het echt Chahid Charrak. Al op zijn 18e startte hij een eigen bedrijf. Hij kocht een grote hoeveelheid tegels van een familielid.  De investering kon hij eerder dan verwacht terugbetalen, want het liep als een trein. In het eerste jaar zetten Charrak al 600.000 euro aan tegelverkoop om.

Zijn zaken imperium is inmiddels uitgegroeid tot zes ondernemingen. Daaronder bekende namen zoals Tegeldepot en Megadump, met in totaal rond de 100 mensen in dienst en een miljoenenomzet.

Het privéleven van Dutch Performante

Chahid verdient bakken met geld, maar verliet school al op zij 14e.  Zijn ouders zijn juist wat hoger opgeleid: vader deed gymnasium en moeder atheneum.  Chahid Charrak’s vader is van Marokkaanse afkomst en zijn moeder is Nederlands. Chahid Charrak is getrouwd met Samantha en heeft vier kinderen. Die hebben allemaal  een eigen, door moeder gerund Instagram account.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dutch Performante (@dutchperformante)

De obsessie van Dutch Performante met geld verdienen

Hoe werd Dutch Performante zo rijk en succesvol? Hij heeft ontegenzeggelijk aanleg voor ondernemen, heeft naar eigen zeggen een obsessie met geld verdienen en is daarnaast een energieke, harde werker.

Zijn in 2020 gestarte YouTube kanaal kent inmiddels bijna 32 miljoen weergaven en 376.000 volgers. Elke week plaats hij een nieuwe video, vaak met grappige of bizarre challenges. Ook op Instagram doet hij het uitstekend: het Dutch Performante account heeft maar liefst 527.000 volgers.

Dutch Performante vermogen

Het vermogen van Dutch Performante

Dutch Performante baarde opzien met de aankoop van een gouden Lamborghini. Deze zeer opvallende auto kostte hem zo’n 320.000 euro. Hij woont in een kapitale villa met zwembad. Maar hoe rijk is hij nu precies? Volgens cijfers was de omzet van zijn grootste onderneming in 2019 zo’n 21 miljoen euro. Inmiddels zou de totale omzet van de 6 bedrijven boven de 40 miljoen euro per jaar liggen.

Het vermogen van de energieke ondernemer is niet precies te achterhalen. Schattingen lopen uiteen van 5 miljoen euro tot een veelvoud daarvan. Tot de allerrijkste Nederlanders hoort hij nog niet, maar dat kan nog komen. Dat hij multimiljonair is lijkt ons echter een meer dan realistische inschatting.