hardwell
Geld & Carrière

DJ Hardwell: dit is het knallende vermogen van Robbert van de Corput

DJ Hardwell gooide in 2018 de handdoek in de ring, en hing zijn koptelefoon aan de wilgen. Robert van de Corput, zoals Hardwell echt heet, hield het voor gezien en ging met pensioen. Hij kondigde echter tot de verrassing van velen onlangs zijn comeback aan en draaide een knallende set op Tomorrowland festival. Niet gek, als je ziet wat hij kan verdienen als top-dj. Voor het geld hoeft hij het niet te doen, want wij hebben het vermogen van Hardwell onder ogen gekregen.

Robbert is een geboren diskjockey

Robbert van de Corput wist al op jonge leeftijd dat hij de beste dj van de wereld wilde worden. De in 1988 geboren artiest draaide al sets op verjaardagen en partijen toen hij nog een kind was. Hij kreeg zijn eerste pianoles toen hij zes was, en deed al een tour door Nederland toen hij veertien was. Het was toen niet de vraag of Robbert ging doorbreken, maar wanneer. Zijn doorbraak was slechts een kwestie van tijd.

De naam Hardwell werd al snel een artiestennaam dat door zijn vader was bedacht. Het is een combinatie van zijn achternaam (van de Corput) in het Latijns en Engels. Toen hij eenmaal naam begon te maken in de dancescene heeft hij deze nooit meer veranderd. Inmiddels is de succesvolle dj een begrip in de wereld van dance, hardstyle en house. Zijn internationale doorbraak heeft hij te danken aan een paar Nederlandse collega’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hardwell (@hardwell)

De doorbraak van DJ Hardwell

Op 16-jarige leeftijd was Hardwell op TV Breda te zien, waar hij als jong jochie de wens uitsprak om de beste dj van de wereld te worden. Hij was toen echter al op een album te horen waar ook DJ Tiësto en DJ Jean aan hebben meegewerkt, namelijk een compilatie Bubbling Beats uit 2002. Hij draaide hierop ondanks zijn jonge leeftijd in alle grote discotheken zijn platen.

Zijn grote internationale doorbraak kwam in 2009 met de uitgave van Sho me me Love vs. Be. Tussen 2010 en 2012 beleefde Hardwell een rollercoaster door zijn immense succes, waarna hij in 2013 en 2014 werd uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. In 2015 startte hij zijn tweede wereldtournee en scoorde daarna een superhit met Perfect Love, dat hij voor zangeres Maan schreef. In 2018 besloot hij het wat rustiger aan te doen en stopte voor onbepaalde tijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hardwell (@hardwell)

Wat is het vermogen van DJ Hardwell?

Robbert van de Corput heeft als DJ Hardwell in zijn snelgroeiende carrière een aardig vermogen op weten te bouwen. Hoewel hij zijn comeback heeft aangekondigd hoeft hij het voor het geld niet te doen. Quote schat zijn vermogen op 19 miljoen euro. Zijn vermogen werd in 2018 nog op 23 miljoen euro geschat, maar een paar jaar stilzitten kost uiteraard geld, dus hij heeft wat in moeten leveren.

Hij staat nog steeds in het rijtje met de meest succesvolle en rijkste DJ’s van Nederland. We verwachten dat Hardwell met open armen wordt ontvangen tijdens zijn comeback. Hij zegt dat hij ‘sterker dan ooit’ is, dus dat belooft wat. Hij heeft zijn eerste optreden er al op zitten, dat werd met luid gejuich afgesloten op het Ultra Music festival in Miami, afgelopen maart. Het feit dat hij terug is klinkt bij ons in ieder geval als muziek in onze oren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hardwell (@hardwell)