Vermogen Demy de Zeeuw
Geld & Carrière

Ex-voetballer Demy de Zeeuw scoort met zijn bedrijven en winnende vermogen

Voetballiefhebbers kennen Demy de Zeeuw nog van de tijd dat zijn voetbalcarrière hem langs onder andere AZ, Ajax, Anderlecht en het Nederlands elftal voerde. Hij is ook één van de weinige voetballers die na het stoppen met voetbal met veel succes het zakenleven instapte. Hoeveel verdiende hij tot nu toe met zijn drie zeer goed lopende bedrijven?

De voetbalcarrière van Demy de Zeeuw

De Zeeuw kwam op de wereld in Apeldoorn, op 26 mei 1983. In zijn geboortestad speelde hij voor WSV Apeldoorn en AGOVV, tot hij op zijn veertiende werd gescout voor het betaald voetbal door Go Ahead Eagles. Na vier seizoenen bij de Eagles nam AZ hem over. Ook hier speelde hij vier seizoenen, de volgende stap in zijn carrière werd Ajax Amsterdam.

2010 was het jaar met zowel het hoogtepunt als het dieptepunt in de voetbalcarrière van Demy de Zeeuw. Hij speelde met het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika. Tot hij in de halve finale een horror trap in zijn gezicht kreeg. De trap was onbedoeld, maar koste hem zijn gebit en maanden herstel. Na het WK speelde hij nog bij Spartak Moskou en Anderlecht, om bij NAC Breda af te sluiten. In oktober 2016 stopte de Zeeuw definitief met voetbal.

Vermogen Demi de Zeeuw

De succesvolle overstap naar het zakenleven

Al tijdens zijn voetballoopbaan kreeg Demy de Zeeuw interesse in zaken. In 2013 richtte hij samen met compagnons Ralph de Geus en Juul Manders en met financiële steun van voetbal collega’s Eljero Elia en Gregory van der Wiel het kledingmerk BALR op. Vanaf het begin liep het zeer goed en zakenblad Quote onthulde bijvoorbeeld dat Gregory van der Wiel een winst van 2000% opstreek op zijn investering in het bedrijf.

Een ander groot zakelijk succes van de Zeeuw is 433, een account op Instagram over voetbal met maar liefst 51,8 miljoen volgers. Een indrukwekkend aantal, met volgens de Zeeuw de ‘hoogste engagement-rate op Instagram”. En dat maakt het zeer aantrekkelijk voor adverteerders. En de Zeeuw is ook nog eens succesvol met een derde bedrijf: Wannahaves, een marketing bedrijf gespecialiseerd in social branding en social media.

Duizelingwekkende cijfers

Is Demy de Zeeuw de Nederlandse Martin Braithwaite, die andere – overigens nog actieve – voetballer met zakelijk succes? Met name de omzet van BALR stijgt duizelingwekkend snel. In het eerste jaar draaide de onderneming gelijk al een omzet van 1 miljoen euro. Daarna steeg de omzet al snel naar rond de 10 miljoen euro. Op dit moment worden schattingen richting 100 miljoen euro genoemd. Maar ook de cijfers van 433 zijn indrukwekkend, zoals 1 miljard views per maand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Demy de Zeeuw (@demydezeeuw)

Wat is het vermogen van Danny de Zeeuw in 2022?

Het succes van de Zeeuw is opmerkelijk, in positieve zin. Sommige voetballers worden steenrijk, maar veel ex-profs verliezen hun geld aan gokken, een extravagante levensstijl en verkeerde investeringen.  Uit een onderzoek onder Engelse voetballers bleek bijvoorbeeld dat maar zo’n 30 procent écht zakelijk succes had.

Met zijn bedrijven verdient de Zeeuw veel meer dan met zijn zeker toch ook glansrijke voetbalcarrière. Zijn zaken succes bleef niet onopgemerkt en de Zeeuw belandde op de lijst met 100 Nederlandse selfmade miljonairs onder 40. Uit gegevens van zakenblad Quote blijkt dat het vermogen van Demy de Zeeuw momenteel zo’n 17 miljoen euro bedraagt. Een indrukkende prestatie, en dan te bedenken dat hij nog altijd maar 38 jaar oud is.