Bekend & Beroemd

Dit is het steenrijke totale vermogen van de familie Beckham

vermogen-david-victoria-beckham
Foto: BSR

Afgelopen week kwam de langverwachte documentaire van David Beckham uit op Netflix. David, en zijn vrouw Victoria, zijn al tientallen jaren een begrip in de wereld van de celebrity’s. ‘Posh en Becks’ hebben in al die jaren een imperium opgebouwd en blijven constant relevant. Maar wat is het vermogen van de Beckhams, en hoe hebben ze dit bij elkaar weten te verdienen? Wij zochten het voor je uit.

Carrière van David Beckham

Je zou bijna vergeten dat David Robert Joseph Beckham zijn carrière begon als voetballer. De ex-voetballer begon zijn loopbaan bij zijn geliefde Manchester United. Hij groeide daar uit tot een ultieme held, onder andere door zijn magische vrije trappen, en verkaste uiteindelijk naar Real Madrid. In het maagdelijk wit ontpopte hij zich tot internationale superster en stijlicoon. Met zijn voetballoopbaan ging het echter bergafwaarts en wist nooit meer het niveau van United te behalen. Toch werd hij nog gecontracteerd door AC Milan, Los Angeles Galaxy en Paris Saint Germain.

Na het voetbal bleek al snel dat David Beckham niet stil zou gaan zitten. In 2014 kondigde hij al aan om een eigen voetbalteam op te richten. Hij besloot dit in het land te doen waar hij zich altijd welkom voelde, en de kansen op het versterken van zijn imago het grootst zijn: Amerika. Uiteindelijk werd dit Inter Miami, waar hij voor slechts 25 miljoen dollar instapte. De club schijnt inmiddels, na onder andere de komst van Messi, op 600 miljoen geschat te worden. Dat zijn echte powermoves.

De carriere van ‘Posh’ Victoria Beckham

Victoria Beckham was in de jaren 90 van de vorige eeuw een van de groten der aarde. Als ‘Posh Spice’ was ze namelijk een lid van de bekende girl band Spice Girls. Nadat deze groep uit elkaar ging probeerde ze het nog solo, al was dit geen daverend succes. Uiteindelijk is ze alsnog de succesvolste Spice Girl geworden door met David Beckham te trouwen. Het koppel trouwde in 1999 en waren op dat moment het bekendste liefdespaar ter wereld. De tabloids stonden vol met nieuws over David en Victoria. Samen kregen ze vier kinderen.

Op latere leeftijd werd Victoria model, werkte met verschillende grote merken en bracht een succesvol boek uit over mode en lifestyle. In 2011 bracht ze Victoria by Victoria Beckham uit, een fashion merk. Afgelopen jaar was ze met dit merk nog aanwezig tijdens de Paris Fashion Week. Het merk schijnt echter niet zo succesvol te zijn en manlief David blijkt het overeind te houden met zijn investeringen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Beckham (@davidbeckham)

Het totale vermogen van de Beckhams

The Sunday Times bracht in hun lijst van 2023 het vermogen van de Beckhams naar voren. In totaal schijnen ze goed te zijn voor 487 miljoen euro. Een vermogen wat ieder jaar op blijkt te lopen. Met de powermoves in Miami lijkt dit aantal alleen maar meer te gaan groeien de komende jaren. Het vermogen van David draagt wel sterker bij aan het totale vermogen. 426 miljoen van de totale 487 blijkt namelijk op de naam van David te staan. David geeft echter zelf aan dat een sterke en succesvolle man niets is zonder een krachtige vrouw.