Geld & Carrière

Life coach Dan Peña: mega vermogen van bijna een half miljard

vermogen Dan Peña

Als we een persoon moeten benoemen die zichzelf letterlijk vanaf de grond omhoog heeft weten te werken, en schatrijk is geworden, dan is het motivatie spreker Dan Peña wel. De Mexicaans-Amerikaanse ondernemer is het schoolvoorbeeld van een dwarsligger die zijn eigen pad volgde en daarmee zijn financiële toekomst veilig wist te stellen. Laten we zijn carrière en vermogen eens onder de loep nemen.

Van alcoholist tot succesverhaal

Motivatiespreker Dan Peña (1945) spreekt uit ervaring als hij het heeft over het opbouwen van een leven vanaf de bodem. Hij is de inspirator van velen, waaronder die van Michael Pilarczyk. Peña komt uit een eenvoudig gezin en had maatschappelijk gezien alles tegen. Door zijn temperamentvolle karakter botste hij vaak met zijn ouders, belandde op straat en raakte verslaafd aan alcohol. Maar zijn karakter hielp hem ook weer uit de goot.

In 1985 richtte hij een energiebedrijf op, dat dankzij de voormalige energiecrisis in de jaren 70 uit wist te groeien tot een bedrijf van gigantische proporties. Hij werd na een slechte beursgang uit zijn eigen bedrijf gezet, en kreeg 3 miljoen dollar mee. Hij liet het er niet bij zitten en kreeg na een rechtszaak 80% van de aandelen van het bedrijf in handen. Deze verkocht hij, waarna hij schatrijk werd. Zijn levensverhaal doet ons denken aan dat van Tony Robbins.

Wat is het vermogen van Dan Peña?

Dan Peña is schatrijk. Zijn vermogen wordt geschat op maar liefst 450 miljoen dollar. Het leeuwendeel van zijn vermogen heeft hij te danken aan de verkoop van de aandelen van zijn energiebedrijf, maar hij verdient ook goed met zijn werk als life coach. Peña is inmiddels 74 jaar, maar zit nog vol met levenslust. Hij reist nog steeds de wereld over voor zijn werk, en denkt er niet aan om te stoppen. Peña is een succesverhaal, en dat deelt hij graag met de wereld.

Sinds 1993 geeft Peña lezingen over bedrijfsfilosofieën onder de naam Quantum Leap Advantage. De cursussen vinden plaats in zijn kasteel in Schotland, en beginnen vanaf 10.000 dollar. Een flinke investering, maar zijn reputatie werkt in zijn voordeel. Hij wordt ‘The 50 Billion Dollar Man’ genoemd omdat hij veel ondernemers heeft geholpen om een succes van hun bedrijf te maken. Daarnaast is hij een veelgevraagd motivatiespreker op universiteiten en grote bedrijven.